Οκτώ ωραίες συναυλίες γι’ αυτή την εβδομάδα

Πάμε, λοιπόν, ξανά στα live με όρεξη, ορμή, καλή διάθεση αλλά πολύ προσεκτικά!

Οκτώ ωραίες συναυλίες γι’ αυτή την εβδομάδα

Η Ταράτσα του Φοίβου

Από αυτήν την Πέμπτη – και κάθε Πέμπτη ως τις αρχές Αυγούστου – η «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει στο «Άλσος» με μια «Summer in the City» αισθητική προκάλυψη και με μια διάθεση να γιορτάσει προκαταβολικά τα… 200 της χρόνια! Γιατί, ναι μεν αυτά συμπληρώνονται το 2217 αλλά ως τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αφενός και, αφετέρου, είναι καλό να υπάρχει συντονισμός με τον ευρύτερο εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτό γιατί και από τη φύση του το «αναψυκτήριο» που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του έχει έναν κάποιο επαναστατικό και σαφώς ανατρεπτικό χαρακτήρα και, βέβαια, επειδή ο μακρύς χειμώνας που περάσαμε λόγω covid-19 απαιτεί κάποιους εμβολιασμούς με τα άστρα (ζένεκα) τύπων όπως ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και νεοεισαχθέντων όπως η εκρηκτική Idra Kayne και ο ταλαντούχος ηθοποιός και μιουζικαλίστας Φοίβος Ριμένας. Τον θίασο εμπλουτίζουν guests όπως ο Κωστής Μαραβέγιας (10/6), η Ελεωνόρα Ζουγανέλη (17/6), η παρέα Χρήστου Νικολόπουλου, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Φώτη Σιώτα και Ιουλίας Καραπατάκη (24/6) κ.ά.

Ειρήνη Σκυλακάκη

(Μεταφέρεται Τρίτη 29 Ιουνίου)

Σε μια ατμοσφαιρική, γλυκιά και γεμάτη ευαισθησία βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου (11/6), η Ειρήνη Σκυλακάκη έρχεται να μας παρουσιάσει τον δίσκο της «Souvenir» καθώς και όλα τα άλλα της τραγούδια που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα λόγω των εκφραστικών αρετών που την χαρακτηρίζουν∙ άλλωστε πάντα έχει ωραία και καινούρια πράγματα στη μουσική της για να μας αγγίξει.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το Κατράκειο ξεκινά το καλοκαιρινό του συναυλιακό πρόγραμμα το Σάββατο 12 Ιουνίου και υποδέχεται στη σκηνή του τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο συναντάμε ξανά τον αγαπημένο καλλιτέχνη και αιώνιο έφηβο, αυτόν που έχει δώσει τη δική του προσωπική χροιά στο εγχώριο ροκ μέσα από όλα τα αγαπημένα του τραγούδια, κοινωνικά ή ερωτικά. Στη συναυλία έρχεται αγκαζέ με τον καινούργιο του δίσκο «Αντίλαλος» και με παρέα του, στο τραγούδι, τη Μαίρη Μπρόζη και τον Απόστολο Μόσιο.

The Lullaby Project

Πραγματικές ανθρώπινες ιστορίες, γεμάτες αγάπη, γίνονται μουσικές και ομορφαίνουν περισσότερο τον κόσμο μας. Ο λόγος για το «Lullaby Project», μία μουσική γιορτή γεμάτη αγάπη, όπου συνθέτες όπως οι Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα (φωτό), Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα και ο Jorge Diaz από την Βενεζουέλα συνεργάζονται με το El Sistema Greece για να παρουσιάσουν αυτές τις ιστορίες, την Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Άννα Βίσση

Με δυο μεγάλες συναυλίες στο «Άλσος» (14-15/6) ήδη sold out ξεκινάει το καλοκαίρι της η Άννα Βίσση, παρουσιάζοντας ένα απάνθισμα από όλες τις μεγάλες και διαχρονικές της επιτυχίες που την κρατούν στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων του κοινού. Με μια δυνατή 12μελή πάντα, με τη δύναμη και την ενέργεια που την χαρακτηρίζουν ως περφόρμερ, η Άννα θα δώσει σίγουρα τον τόνο που μας έχει λείψει.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Έρχεται με το «Electric Solo» του στην Ταράτσα του Gazarte (Δευτέρα 14, Τρίτη 15, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιουνίου). Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα και στην ηχητική παλέτα των πεταλιών της, όπου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται μόνος επί σκηνής επιστρέφοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στον ηλεκτρικό ήχο.

Χρήστος Λεοντής

Οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη ερμηνεύουν και οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή αφηγούνται το οριακό έργο του Χρήστου Λεοντή, «Καντάτα Ελευθερίας», γραμμένο πάνω σε ποίηση και κείμενα Ρήγα Φερραίου, Διονύσιου Σολωμού και στρατηγού Μακρυγιάννη. Η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων (16/6), εντάσσεται στους γενικότερους εορτασμούς για την Ελληνική Επανάσταση, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Active Member

«Της λευτεριάς παραλογή» λέγεται το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν Τετάρτη 16 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά καθώς ανατρέχουν στα τραγούδια και τους μύθους τους από το 1992 ως τις μέρες μας, για μια συναυλία - γιορτή. Με φόντο την ανοιχτή θάλασσα και τον απέραντο ουρανό, το γκρουπ από το Πέραμα επιστρέφει στις γειτονιές όπου ζυμώθηκαν οι πρώτες ρίμες του...

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Έτοιμος από καιρό, θα μας τραγουδήσει όλα όσα θέλουμε ν' ακούσουμε από τα παλιά του, αλλά και φρέσκα από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Έτοιμος από καιρό, θα μας τραγουδήσει όλα όσα θέλουμε ν' ακούσουμε από τα παλιά του, αλλά και φρέσκα από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος».

The Lullaby Project

  • Rock-pop-folk

Οι συνθέτες Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα, Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα και ο Jorge Diaz με το El Sistema Greece παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές ιστορίες.

Ειρήνη Σκυλακάκη

  • Rock-pop-folk

Ακούμε για πρώτη φορά ζωντανά το δίσκο της «Souvenir» και αγαπημένα τραγούδια από όλη της τη δισκογραφία, καθώς και ιδιαίτερες διασκευές γνωστών τραγουδιών.

Άννα Βίσση

  • Ελληνική

Η σπουδαία ερμηνεύτρια ενώνεται ξανά με τη «χρυσή» 12μελή μπάντα της και μας παρουσιάζει ένα τρίωρο ανατρεπτικό πρόγραμμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της.

Χρήστος Λεοντής

  • Ελληνική

«Καντάτα ελευθερίας»: σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο σε ποίηση Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη, με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Ιωάννα Φόρτη.

Active Member

  • Hip Hop

«Της λευτεριάς παραλογή», με τα τραγούδια και τους μύθους του σχήματος από το 1992 ως τις μέρες μας, σε μια συναυλία πραγματική γιορτή.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Επιστρέφει ύστερα από χρόνια στον ηλεκτρικό ήχο με ένα σόλο πρόγραμμα που στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα και στην ηχητική παλέτα των πεταλιών της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".