Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Αφήνοντας έξω τις συναυλίες των Λύκων στο Ηρώδειο - για τις οποίες γράφουμε ξεχωριστά - επικεντρωνόμαστε στα σημαντικά live των ημερών μας.

Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Κώστας Μακεδόνας

Ο Κώστας Μακεδόνας επιστρέφει μετά από τρία χρόνια σε έναν από τους πιο αγαπημένους του συναυλιακούς χώρους, το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά (27/7), για να μας χαρίσει μία από τις ομορφότερες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού. Μαζί του η Αφροδίτη Χατζημηνά κι έξι εξαιρετικοί μουσικοί. Και τα τραγούδια του, φυσικά.

Μανώλης Φάμελλος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Στάθης Δρογώσης

Τραγουδοποιοί, φίλοι και ιστορικοί σύμμαχοι εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργούν με άνεση και μέσα στο μάλλον άβολο κλίμα της πανδημίας. Αφαιρετικοί και προσθετικοί επί σκηνής, εφαρμόζουν με επιτυχία πολλά απαιτητικά πρωτόκολλα αισθητικής αποστασιοποίησης. Τα τραγούδια τους διατηρούν την αρχική τους αθωότητα και σχηματίζουν την σεναριακή βάση αυτής της παράστασης. Στην Τεχνόπολη, 27/7.

Κωστής Μαραβέγιας

Δυο καλοκαιρινά βράδια (28-29/7) στο κέντρο της Αθήνας, στο «Άλσος», με τις μουσικές του Κωστή Μαραβέγια, είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξει η διάθεση. Τα τραγούδια του είναι φτιαγμένα για να ευφραίνουν τις καρδιές μας καθώς διαθέτουν μια σοβαρή διάσταση ελαφρότητας που ξέρει πως να μας συνεπαίρνει. Οι μουσικές του, πολυδιάστατες και πολυμεταβλητές, παραμένουν οικείες μέσα στα γενικά world pop ακούσματα και τον κάνουν εδώ και χρόνια να ξεχωρίζει. Με δίσκους που έχουν αφήσει ισχυρό ίχνος στη σύγχρονη μουσική μας σκηνή και με αλλεπάλληλες sold out συναυλίες, ο Κωστής έρχεται να δώσει το ξεχωριστό του μουσικό χρώμα γι’ αυτό το καλοκαίρι με συναυλίες που, πέρα από τα δικά του τραγούδια, κάνουν παιχνίδι και με αγαπημένα του τραγούδια άλλων συνθετών, που δένουν απότλυτα με τον δικό του μουσικό κόσμο.

Ρένα Μόρφη

Καλλιεργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία έναν μουσικό χαμαιλεοντισμό που την κάνει να διακρίνεται σε ένα ευρύ πεδίο λαϊκότροπης δικής μας τζαζ με λάτιν αποχρώσεις και exotica ρυθμούς. Η Ρένα Μόρφη είναι μοναδική στο να στήνει ένα απόλυτα διασκεδαστικό μουσικό σόου που πρέπει κανείς να το ζήσει για να το εκτιμήσει σε όλη του την πληρότητα. Δημιουργώντας το image της πλάι στον Φοίβο Δεληβοριά και τους Imam Baildi, η Ρένα μας δίνει τώρα την live εικόνα του πρόσφατου μουσικού της υλικού (του δίσκου «Samba Tsikita») σε μια μοναδική συναυλία στην Τεχνόπολη (29/7). Από τον Φοίβο ως τον Ζαμπέτα, η Ρένα Μόρφη καλύπτει τη διαδρομή.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των 95 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», με τέσσερις εξαιρετικούς τραγουδιστές στις επάλξεις, τον Ζαχαρία Καρούνη, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Μπέτυ Χαρλάφτη και την Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζει εμβληματικά σημεία του τεράστιου έργου του Μίκη, τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του λαού, μουσικές που έχουν εμπλακεί με κορυφαίες στιγμές της ποίησής μας αλλά και με τον διεθνή κινηματογράφο και με το λαϊκό μας τραγούδι. Μαζί με τον Γιώργο Μπελώνη στην επιμέλεια και το πιάνο – και τον Στέφανο Θεοδωράκη στα κρουστά –συγκλίνουν σε μια μεγάλη συναυλία που θα γίνει στο Θησείο, 29 Ιουλίου.

Katerine Duska & Leon of Athens

Είναι ταλέντα και ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τραγούδι «Better Love», που οδήγησε την Katerine Duska στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision και ακολούθησε το ντουέτο «Άνεμος», το πρώτο τους τραγούδι με ελληνικό στίχο. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν τα προσωπικά τους αγγλόφωνα singles «Sanctuary» και «Communication». Τώρα συναντιούνται στην Τεχνόπολη (30/7) σε μια βραδιά με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και μουσική που τους εμπνέει.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα με τα τραγούδια της και τους μουσικούς της κάνει το καλοκαιρινό της ξεκίνημα στην πόλη από το Κηποθέατρο Παπάγου (1/8). Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνει και παίρνει όλη την ενέργεια που χρειάζεται – και που χρειαζόμαστε. Θα την ξαναδούμε εδώ τριγύρω τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kώστας Μακεδόνας

  • Ελληνική

Μαζί με την Αφροδίτη Χατζημηνά κι έξι εξαιρετικούς μουσικούς μας χαρίζει μιαν όμορφη καλοκαιρινή βραδιά.

Katerine Duska & Leon of Athens

  • Rock-pop-folk

Δύο ταλαντούχοι σύγχρονοι ποπ τραγουδοποιοί για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και μουσική που τους έχει εμπνεύσει.

Μανώλης Φάμελλος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Στάθης Δρογώσης

  • Ελληνική

Τραγουδοποιοί, φίλοι και ιστορικοί σύμμαχοι από τον περασμένο αιώνα, δεν έχουν να φοβηθούν πολλά μέσα στο μάλλον άβολο κλίμα της πανδημίας, και συμπλέκουν τα τραγούδια τους.

Κωστής Μαραβέγιας

  • Ελληνική

Έρχεται για να μας ψυχαγωγήσει, να μας ευφράνει την ψυχή με τα τραγούδια, τις μουσικές και τον προσωπικό αφηγηματικό του τρόπο που όλοι αγαπάμε.

Ρένα Μόρφη

  • Ελληνική

Η τραγουδίστρια με τα χίλια πρόσωπα παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική νουβέλα της "Σάμπα Τσικίτα" κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό. Από Δεληβοριά και Ζαμπέτα μέχρι λάτιν της Άλτα Καλιφόρνια!

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

  • Ελληνική

Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του με Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρή Βουτσικάκη, Ζαχαρία Καρούνη και Μπέττυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο ο Γιάννης Μπελώνης.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

  • Ελληνική

Με δικά της τραγούδια -και άλλων- για ένα χαρούμενο γεμάτο ενέργεια καλοκαίρι.

Κωστής Μαραβέγιας

  • Ελληνική

Έρχεται για να μας ψυχαγωγήσει, να μας ευφράνει την ψυχή με τα τραγούδια, τις μουσικές και τον προσωπικό αφηγηματικό του τρόπο που όλοι αγαπάμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.