Tι έχουμε να δούμε ακόμα στο Ηρώδειο

Μπορεί να μυρίζει φθινόπωρο, όμως για το ρωμαϊκό μας θέατρο, με τα μουσικά και θεατρικά του δρώμενα, εξακολουθεί να είναι full season!

Tι έχουμε να δούμε ακόμα στο Ηρώδειο

17-18/9

Classic Rock 3

Κλασική επιλογή: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis κ.ά. με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Με special guests τους Ray Wilson και Uli Jon Roth.

19+22/9

Florence+The Machine

Δυο sold-out sυναυλίες για το μουσικό φαινόμενο που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς και ήρθε στην Ελλάδα για να μας ανακατέψει. Στον πιο ταιριαστό χώρο που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. [Στο ενδιάμεσο, χάσαμε τη Jane Birkin]

20/9

Τζον Κλιζ

Ο παγκοσμίου φήμης κωμικός Τζον Κλιζ, στην παράσταση «Last time to see me before I die», σατυρίζοντας την μακρά πορεία του στη σκηνή και το γεγονός ότι αποτελεί το μακροβιότερο μέλος των Μόντι Πάιθον, ανεβαίνει με αυτοσαρκαστική διάθεση στη σκηνή και προσφέρει ένα κράμα live stand up comedy και μονταρισμένου υλικού από παλιές του παραστάσεις, με μία δόση νοσταλγίας για τους φανατικούς του θαυμαστές.

26/9

Μίμης Πλέσσας

Μεγάλη γιορτή για τον μαέστρο! «Νύχτα καλοκαιριού» με Μελίνα Ασλανίδου, Δάκη, Στέλιο Διονυσίου, Μελίνα Κανά, Γιάννη Κότσιρα, Γιώτα Νέγκα και Μίλτο Πασχαλίδη - αλλά και Γιώργο Κατσαρό και Κώστα Χατζή. Ενορχηστρώνει και διευθύνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

27/9

Eric Burdon & The Animals

«It's my life - Live at the Acropolis». Ο θρύλος του ροκ μας αφηγείται για τελευταία φορά στην Ευρώπη τις ιστορίες της ζωής του. Με τραγούδια που εσείς ζητήσατε.

28/9

Mario Biondi

Ο Ιταλός new-souljazzman eπιστρέφει για να μας συναρπάσει με τις συγκλονιστικές και καθηλωτικές soul ερμηνείες του, αυτή τη φορά σε έναν χώρο που του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον.

29/9

Βασίλης Σκουλάς

Ο θρύλος της κρητικής μουσικής γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στο τραγούδι μαζί με φίλους του όπως ο Χρόνης Αηδονίδης και νεώτερους όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Μπάμπης Στόκας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

30/9

Γιώργος Νταλάρας

Μια sold-out συναυλία για τον κορυφαίο τραγουδιστή. Μουσικά γενέθλια και ντουέτα με Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Μακεδόνα, Χρήστο Μάστορα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι, Μπάμπη Στόκα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριο Φραγκούλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη.

1/10

Σταμάτης Σπανουδάκης

«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!» με τον συνθέτη να μας δίνει έναν ανανεωμένο και πλούσιο ορχηστρικό ήχο που ενώνει Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Εγγύηση οι μουσικές του.

2/10

Σταμάτης Κόκοτας

Μια μεγάλη αναδρομική συναυλία με τραγούδια Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Μούτση, Καλδάρα, Σπανού, Χατζηνάσιου, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Κατσαρού και πολλών άλλων. Μαζί του ο Δημήτρης Κόκοτας και η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.

4/10

«Ο Φτωχούλης του θεού»

Διασκευασμένο για το θέατρο με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού - μεσαιωνικού Έπους θα δούμε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του θεού» . Το έργο ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ηλίας Μαλανδρής. Παίζουν οι: Θοδωρής Βουτσικάκης, Βερόνικα Δαβάκη, Μπάμπης Βελισάριος, Μαρία Τζομπανάκη, Β. Μυριανθόπουλος. Στη φωνή του Θεού ο Γρηγόρης Βαλτινός. Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Πάπα της Ρώμης ο Κώστας Καζάκος. Συμμετέχουν τραγουδιστές και χορωδία.

5/10

Σταύρος Ξαρχάκος

«5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν»: ένα ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

6/10

«Συμφωνικός Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Μία μοναδική παράσταση όπου η μουσική εναλλάσσεται με τον λόγο και οι Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ και Ραχμάνινοφ κουβεντιάζουν με τον Σαίξπηρ. Ο Γιώργος Χωραφάς σε θεατρικά κείμενα και η Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

7/10

Nigel Kennedy

Το τρομερό παιδί της κλασικής και σούπερσταρ του βιολιού παρουσιάζει, με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο, τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Κάτι που υπερβαίνει την κλασική τεχνοτροπία και ηχοπροσέγγιση.

8/10

Queen Symphonic

Εσείς το ζητήσατε και το σόου συνεχίζεται. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddie Mercury με ροκ μπάντα, 60μελή συμφωνική ορχήστρα και τους πρωταγωνιστές του «We will rock you» από το West End του Λονδίνου.

Περισσότερες πληροφορίες

Florence + The Machine

  • Rock-pop-folk

Tο μουσικό φαινόμενο που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς έρχεται στην Ελλάδα

Mario Biondi

  • Soul-Funk-R&B

Επιστρέφει για να μας συναρπάσει με τις συγκλονιστικές και καθηλωτικές soul ερμηνείες του, αυτήν τη φορά σε ένα χώρο που του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον.

Queen Symphonic

  • Rock-pop-folk

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddie Mercury με ροκ μπάντα, 60μελή συμφωνική ορχήστρα και τους πρωταγωνιστές του «We will rock you» από το West End του Λονδίνου.

Eric Burdon & The Animals

  • Rock-pop-folk

«It’s my life - Live at the Acropolis»: ο θρύλος του ροκ μάς αφηγείται –για τελευταία φορά στην Ευρώπη– την ιστορία της ζωής του.

Γιώργος Νταλάρας

  • Ελληνική

Επετειακή συναυλία παρέα με τους Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Μακεδόνα, Χρήστο Μάστορα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι, Μπάμπη Στόκα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριο Φραγκούλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Last time to see me before I die

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 120 '

Η αποθέωση του βρετανικού χιούμορ σε μια παράσταση-ποτ πουρί από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας τού παγκοσμίου φήμης κωμικού και θρυλικού μέλους των Monty Python Τζον Kλιζ.

Σταύρος Ξαρχάκος

  • Ελληνική

«5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν»: ένα ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ίδιου αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη και Βαμβακάρη.

Μίμης Πλέσσας

  • Ελληνική

«Νύχτα καλοκαιριού», με τους Μελίνα Ασλανίδου, Δάκη, Στέλιο Διονυσίου, Μελίνα Κανά, Γιάννη Κότσιρα, Γιώτα Νέγκα, Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και τους Γιώργο Κατσαρό και Κώστα Χατζή. Ενορχηστρώνει και διευθύνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Classic Rock 3

  • Κλασική μουσική

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis κ.ά. με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Με special guests τους Ray Wilson και Uli Jon Roth.

Βασίλης Σκουλάς

  • Παραδοσιακή

Ο θρύλος της κρητικής μουσικής γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στο τραγούδι με φίλους του παλιούς, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, αλλά και νεότερους (Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Μπάμπης Στόκας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης).

Σταμάτης Κόκοτας (ματαιώθηκε)

  • Ελληνική

Μια μεγάλη αναδρομική συναυλία με τραγούδια Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Μούτση, Καλδάρα, Σπανού, Χατζηνάσιου, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Κατσαρού και πολλών άλλων. Μαζί του ο Δημήτρης Κόκοτας και η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.

Nigel Kennedy

  • Κλασική μουσική

Το τρομερό παιδί της κλασικής και σούπερ σταρ του βιολιού παρουσιάζει, με το δικό του ανορθόδοξο τρόπο, τις «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι.

Σταμάτης Σπανουδάκης

  • Ελληνική

«Πάμε γι’ άλλες πολιτείες», με τον συνθέτη να μας δίνει έναν ανανεωμένο και πλούσιο ορχηστρικό ήχο που ενώνει Δύση και Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.