"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Μια ολοκαίνουργια όπερα παρουσιάζουν επτά Ελληνες δημιουργοί με την ομάδα The Medium Project. Πρόκειται για το "The Shell Game" που από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για 12 παραστάσεις θα παρουσιάζεται στο θέατρο Olvio.

"The Shell Game": μια μικρή όπερα από Έλληνες δημιουργούς

Τη μουσική συνέθεσε ο Γιώργος Δούσης και το λιμπρέτο στην αγγλική γλώσσα έγραψε η Έρι Κύργια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, τη μουσική διεύθυνση ο Ανδρέας Τσελίκας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς η Εβίνα Βασιλακοπούλου και την κίνηση η Κορίνα Κόκκαλη. Το «The Shell Game» γράφτηκε ύστερα από απευθείας ανάθεση της ομάδας όπερας The Medium Project. Είναι μια μονόπρακτη όπερα, με επτά σκηνές και γλώσσα γραφής τα αγγλικά, κατά αντιστοιχία με τη φημισμένη όπερα του Leonard Bernstein «Trouble in Tahiti», η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016. Θεματολογικά στόχος είναι να εξεταστεί ο προβληματισμός γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική και αισθητική.

Από πλευράς μουσικής, μέσα από τις επτά σκηνές του έργου, αξιοποιείται μια μουσική γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της jazz μουσικής. Λιτή και διαυγής, αλλά συνάμα δυναμική, ενθουσιώδης και παρορμητική, η μουσική σκιαγραφεί δύο ρόλους από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: οι εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες που δημιουργεί ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης.

Συντελεστές παράστασης Μουσική: Γιώργος Δούσης Λιμπρέτο: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας Σκηνικά - Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Μπουμπουράκας Υπέρτιτλοι: Μάρθα Σωτηρίου Φροντιστήριο: Δήμητρα-Σταυρούλα Κατοπόδη Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Δήμητρα Μαντζουράτου Διανομή Α’ Γυναίκα: Αντωνία Δεσπούλη Β’ Γυναίκα: Λητώ Μεσσήνη Α’ Άνδρας: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης Β’ Άνδρας: Μιχάλης Ψύρρας

Περισσότερες πληροφορίες

«The Shell Game»

  • Όπερα

Μια σύγχρονη μονόπρακτη όπερα που εξετάζει τα αδιέξοδα στις σχέσεις των δύο φύλων, από την ομάδα The Medium Project, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Έρις Κύργια. Σκηνοθεσία: Ράια Τσακιρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

24/04/2024

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.