Hey! Douglas: "Η πολιτιστική ποικιλομορφία είναι απαραίτητο μπαχαρικό της μουσικής μου"

Ο Τούρκος παραγωγός έρχεται στο Athens Music Week με την υπόσχεση να «μεθύσει» το αθηναϊκό κοινό με ένα από τα ιδιοσυγκρασιακά set του.

Hey! Douglas

Ο Hey! Douglas έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, με αφορμή την μεγάλη καταληκτική συναυλία του Athens Music Week, στην Τεχνόπολη. Η μοναδική εγχώρια διοργάνωση που επικεντρώνεται στα θέματα της μουσικής βιομηχανίας, εντός κι εκτός συνόρων, επέστρεψε φέτος για πέμπτη χρονιά, μεγαλύτερη από ποτέ, με καλεσμένους 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από συνολικά 29 χώρες (Δευτέρα 29/5 έως Πέμπτη 1/6). Παραδοσιακά, η αυλαία της πολυθεματικής εβδομάδας θα πέσει με ένα φεστιβαλικό show, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με πρωταγωνιστή τον Τούρκο παραγωγό και DJ. Στο ίδιο, αναπάντεχο line up συναντάμε τρεις ξεχωριστές - η καθεμία στο είδος της - ελληνικές μπάντες: τους Παιδί Τραύμα, Steams και Babo Koro.

Ο έμπειρος Τούρκος παραγωγός, παρέα με το πολυμελές σχήμα του υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με ένα εντυπωσιακό, άκρως χορευτικό, set. "Η ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα τη μετανάστευση Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία στην Ελλάδα κι έχει δημιουργήσει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πολιτισμού της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και της παραδοσιακής μουσικής". Ως εκ τούτου, για την παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα έχει επιλέξει μεταξύ άλλων δύο παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ, όπως μας λέει η λύρα και η γκάιντα (τουλούμ), πέρα από τα χάλκινα, θα συνεισφέρουν στο groove που θέλει να φέρει στη σκηνή της Τεχνόπολης.

Η μουσική του άλλωστε, συνδυάζει διαφορετικές υφές της dance και της electronica με τους ήχους μουσικών παραδόσεων της Ανατολής. "Η κοινή πολιτιστική ποικιλομορφία που απλώνεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Ασία είναι απαραίτητα μπαχαρικά της μουσικής μου. Μου αρέσει να συνδυάζω αυτόν τον πλούτο με την ηλεκτρονική μουσική", μας λέει ο παραγωγός περιγράφοντας το στυλ του. Ο κατά κόσμον Emin Yasin Vural κυκλοφόρησε το 2019 το ντεμπούτο του  "Marşandiz"  και γρήγορα έκανε αίσθηση τόσο στην εναλλακτική σκηνή της Τουρκίας όσο και σε διάφορες μουσικά "ανήσυχες" γωνιές του πλανήτη. 

Το στοιχείο της ψυχεδέλειας ξετυλίγεται οργανικά μέσα στις πολυεπίπεδες παραγωγές του, "η σύντηξη των παραδοσιακών οργάνων με την ηλεκτρονική μουσική δημιουργεί φυσικά τους ψυχεδελικούς τόνους. Βρίσκομαι συχνά γοητευμένος από την υπνωτική γοητεία αυτών των ήχων ενώ φτιάχνω μουσική" εξομολογείται ο headliner.  "Είναι απερίγραπτο συναίσθημα για μένα αυτό που νιώθω όταν γράφω", αναφέρει προσπαθώντας να μου εξηγήσει πώς μιξάρει με αυτόν τον ιδιοσυγκρασιακό τρόπο στοιχεία από τη psy rock, τη funk και τη hip-hop με γερές δόσεις ανατολίτικης γκρούβας στις ευφορικές μουσικές παραγωγές του. "Προσπαθώ να συνδυάζω όλες τις εμπειρίες που συγκεντρώνω έξω από το στούντιο ενώ φτιάχνω μουσική. Έτσι νιώθω ότι εκφράζομαι πραγματικά". 

Για το show της Αθήνας, ο μόνιμα σε αναζήτηση για έμπνευση παραγωγός δηλώνει πολύ ενθουσιασμένος: "πιστεύω ότι η σκηνική εμπειρία που θα ζήσω στην Ελλάδα έχει να χαρίσει πολλά στην παραγωγική μου διαδικασία". Η πρώτη γνωριμία με το ελληνικό κοινό δεν φαίνεται να τον αγχώνει: "Πιστεύω ότι ο κόσμος θα συσχετιστεί με τη μουσική μου. Θα πρέπει μόνο να είναι έτοιμοι να περάσουμε υπέροχα μαζί. Λατρεύω το πνεύμα του φεστιβάλ!". Τέλος, ο Hey! Douglas μας εκμυστηρεύεται ότι του αρέσει να βρίσκει μικρά τελετουργικά για κάθε show που δίνει σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη "στην Αθήνα, αυτό θα είναι σίγουρα ένα ούζο πριν βγούμε στη σκηνή!".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Music Week 2023

  • Φεστιβάλ

Η συναυλιακή δράση του AMW κορυφώνεται με ένα φεστιβαλικό live show με headliner τον Τούρκο παραγωγό και live performer Hey! Douglas. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Παιδί Τραύμα, The Steams και Babo Koro.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

25/04/2024

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.