Athens Music Week: 10 ξεχωριστά highlights από το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το σπουδαιότερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα επιστρέφει για 5η χρονιά, απλωμένο σε 4 μέρες και 6 venues, τα οποία θα φιλοξενήσουν 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από 29 χώρες. Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα με όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Amw23_front Η Elizabete Balcus από τη Λετονία

Μεγαλύτερο από ποτέ επιστρέφει το Athens Music Week, το σπουδαιότερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, το οποίο θα διεξαχθεί αισίως για 5η χρονιά. Έδρα του, όπως πάντα, παραμένει η Τεχνόπολη –όπου και θα κορυφωθούν οι φετινές εκδηλώσεις– ωστόσο οι 4 μέρες διεξαγωγής του (από Δευτέρα 29/5 έως και Πέμπτη 1/6) θα απλωθούν σε 6 ξεχωριστά venues, φιλοξενώντας 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από συνολικά 29 χώρες.

Ο πλούσιος προγραμματισμός περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες, συναυλίες, DJ sets, workshops, προβολές και άλλες δράσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί κάθε ημέρας και θα ολοκληρώνονται αργά το βράδυ. Ρίξαμε λοιπόν μια ματιά σε όσα προσφέρονται και φτιάξαμε μια λίστα με τα 10 highlights που δεν πρέπει να χάσετε.

Amw23_01
Το φετινό τετραήμερο θα έχει 6 venues, 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από 29 χώρες

Καθώς ο θεσμός ασχολείται παγίως με όσες τάσεις ενδέχεται να διαμορφώσουν το μέλλον, την Τρίτη 30/5 στήνεται μια συζήτηση στο "Purifier" της Τεχνόπολης –11.25 το πρωί, στα αγγλικά– γύρω από τη σχέση μεταξύ μουσικής και Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε αυτήν, ειδικοί από εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς θα τοποθετηθούν γύρω από τις παρουσιαζόμενες ευκαιρίες και απειλές, εξηγώντας και τι ισχύει με τα πνευματικά δικαιώματα. Σε ανάλογα επίκαιρο πνεύμα θα κινηθεί και η συζήτηση για τα podcasts που θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα (11.15) στο "Innovathens". Είναι άραγε το νέο ραδιόφωνο; Θα αντικαταστήσουν το μοντέλο που ξέρουμε; Τα ερωτήματα θα κουβεντιάσουν ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, ο μουσικός δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπουλος, η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου και ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης, με συντονιστή τον Γιώργο Μυζάλη (ΕΔΕΜ).

Επιπλέον, στις 30/5 το Athens Music Week υποδέχεται τη Λίνα Νικολακοπούλου στο αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ" (στις 12.30). Η σπουδαία στιχουργός θα συζητήσει με τον συνάδελφό της Παρασκευά Καρασούλο την πρόσφατη συνεργασία τους για την παράσταση "Ανάσα Μου Κι Αέρας", η οποία απέδειξε ότι, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας, το ελληνικό τραγούδι εξακολουθεί να αφορά το ευρύτερο κοινό. Λίγο αργότερα (15.00, "Innovathens") ένα άλλο πάνελ ομιλητών θα αναλάβει να διασυνδέσει τη μουσική με τον σύγχρονο πολιτισμικό τουρισμό. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά, δίνοντας βήμα σε ανθρώπους με σημαντική εμπειρία στον τομέα, σαν τον διευθυντή του Athens City Festival, Νίκο Μπάρλα, τη Lena Ingwersen του Music Cities Networks και τον Dragan Ambrozić από το Exit Festival της γειτονικής μας Σερβίας. 

Amw23_02
Ο Light θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον FY και τον Trannos

Την Τετάρτη 31/5 επιστρέφει για έναν δεύτερο γύρο η "Μεγάλη Ακρόαση" (16.30, στο "Innovathens"), ένα από τα πιο πετυχημένα events του περσινού Athens Music Week. Το πνεύμα παραμένει ίδιο, με ραδιοφωνικούς παραγωγούς να προσπαθούν να συναποφασίσουν αν κάποιο τραγούδι έχει τη δυναμική να γίνει επιτυχία ή όχι, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο ακρόασης. Στη φετινή εκδοχή συμμετέχουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου (Αθήνα 9,84), η Κατερίνα Καφεντζή (Nostos 100,6), ο Χρήστος Παπαδάς (Pepper 96,6), o Λεωνίδας Αντωνόπουλος (Kosmos 93,6) και η Άννα Αναστασίου (Best 92,6). Τον ρόλο του συντονιστή έχει ο Μάρκος Φράγκος (ΕΔΕΜ).

Amw23_04
Ο Hey! Douglas από την Τουρκία θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη συναυλία της Τεχνόπολης (1/6)

Την Πέμπτη 1/6 το φως πέφτει στο χιπ χοπ: τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της εγχώριας σκηνής –οι FY, Light & Trannos– κάθονται για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι ("Innovathens", στις 13.00), με συντονιστή τον Skive. Λίγο μετά (στις 15.00), το ραπ ενδιαφέρον μεταφέρεται στο αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ", όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Arte Povera" του Beats Pliz. Στη συνέχεια, στις 16.30, το κοινό θα τον ακούσει να συζητά με τον Τάσο Μπρεκουλάκη (διευθυντή σύνταξης της έντυπης Lifo) για το μέλλον του ελληνικού χιπ χοπ. Κατόπιν ο χώρος θα αξιοποιηθεί από το ινστιτούτο ACADDEMIA (στις 17.30), το οποίο προσκαλεί τη Μαρίνα Σάττι να ξαπλώσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, για μια εκ βαθέων συνομιλία γύρω από την ψυχική υγεία.

Amw23_03
H Μαρίνα Σάττι θα κάνει μια εκ βαθέων συνομιλία γύρω από την ψυχική υγεία

Πέραν τέτοιων δράσεων, το Athens Music Week εξακολουθεί να δίνει ιδιαίτερο βάρος στα εκπαιδευτικά workshops, που φέτος παρουσιάζονται αυξημένα. Η Κατερίνα Αδαμοπούλου, λ.χ., θα ξεκλειδώσει μυστικά της χρήσης του YouTube για καλλιτέχνες που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω αυτού τη δουλειά τους (31/5 στις 15.00, στο "Innovations), ο Γιάννης Παπαδημητρίου  θα εξηγήσει γιατί ο καλύτερος φίλος των διοργανωτών είναι το digital marketing (30/5 στις 15.00, "Innovations"), ενώ ο Jake Beaumont-Nesbitt θα δείξει πώς μπορεί να χτιστεί ένα δυνατό brand μέσα από το φαινομενικό χάος των ψηφιακών εργαλείων της εποχής μας (31/5 στις 11.00, επίσης στο "Innovations").

Τέλος, όπως και κάθε χρονιά, αναπόσπαστο τμήμα της Athens Music Week εμπειρίας είναι και οι συναυλίες εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών που καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δυνατότητές τους. Το πρόγραμμα προβλέπει 24 εμφανίσεις, περιλαμβάνοντας –μεταξύ άλλων– τη φουτουριστική ποπ της Λετονής Elizabete Balcus και τους επονομαζόμενους και "Ρουμάνους Daft Punk" K not K. Η βραδιά που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι το μεγάλο live της Τεχνόπολης (1/6) που στεφανώνει τις φετινές εκδηλώσεις καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ήχων. Πρωταγωνιστές του θα είναι ο Hey! Douglas από την Τουρκία, το Παιδί Τραύμα, οι Steams και οι Babo Koro.

Εισιτήρια για το Athens Music Week προπωλούνται μέσω του viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

.

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Music Week 2023

  • Φεστιβάλ

Η συναυλιακή δράση του AMW κορυφώνεται με ένα φεστιβαλικό live show με headliner τον Τούρκο παραγωγό και live performer Hey! Douglas. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Παιδί Τραύμα, The Steams και Babo Koro.

Athens Music Week 2023

  • Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα showcase συναυλιών συνδυάζει νέες και διαχρονικές τάσεις, εστιάζοντας στην ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων μουσικών, ενώ παράλληλα συστήνει για πρώτη φορά ξένους καλλιτέχνες στην εγχώρια αγορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.