Οι CHÓRES τραγουδούν για τις "Γυναίκες στο σκοτάδι"

Η γυναικεία χορωδία συμμετέχει στα «Σπουδαία Events» με μια συναυλία στο σκοτάδι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Chores © Valeria Isaeva

Σε ακολουθία των sold out συναυλιών στο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Νατάσσα Μποφίλιου, την Μαρία Παπαγεωργίου αλλά και τον stand-up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου, τα "Σπουδαία Events" καλούν τις CHÓRES, την Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δύο βραδιές σύνδεσης και μουσικής μαγείας.

Μέσω της θεραπευτικής και μεταμορφωτικής εμπειρίας της μουσικής και της γυναικείας αλληλοϋποστήριξης, οι καλλιτέχνιδες που απαρτίζουν το ξεχωριστό γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES θα προσφέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες που αγωνίζονται, ενθαρρύνοντάς τις να ανακαλύψουν το φως μέσα στις ψυχές και τις κοινότητές τους σε μια κοινή εμπειρία κάθαρσης και ενδοσκόπησης.

Με αφορμή την μουσική παράσταση "Γυναίκες στο σκοτάδι", οι CHÓRES δήλωσαν:  "Πρόκειται για μια μοναδική μουσική εκδήλωση που αναδεικνύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των γυναικών που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Η συναυλία είναι ένας εορτασμός της δύναμης και του θάρρους των γυναικών και μια υπενθύμιση ότι, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, υπάρχει πάντοτε η ελπίδα και η δυνατότητα για θεραπεία και υπέρβαση της αντιξοότητας".

Τα "Σπουδαία Events" συνεχίζουν να επιδιώκουν έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, διοργανώνοντας ένα μουσικό διήμερο στο σκοτάδι με τις εξαιρετικές φωνές του γυναικείου φωνητικού συνόλου CHÓRES, προκειμένου να στηρίξουν τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Διαμονής - "A Step Forward” των Γιατρών του Κόσμου.

Λίγα λόγια για τις CHÓRES

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας WOMO. Η WOMO ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό την διάσωση, διάδοση, προβολή, προώθηση και παρουσίαση κάθε καλλιτεχνικής έκφρασης που προάγει τον πολιτισμό και την τέχνη, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι CHÓRES, έχοντας ως κύριο μέσο επικοινωνίας τη μουσική, πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών, καταργώντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα, και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα για την παραγωγή μηνυμάτων. Απόρροια  μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου που διοργανώθηκαν το 2016 από τη Μαρίνα Σάττι, οι CHÓRES πλέον αριθμούν περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 13-55 ετών. Τις ενώνουν οι κοινές ανησυχίες γύρω από τις εκφραστικές τέχνες, η αποδοχή και ένταξη της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη μάθηση και η συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης.

Οι CHÓRES δεν έχουν πάψει να μεγαλώνουν, με τη συμμετοχή νέων μελών και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.

Λίγα λόγια για τους "Γιατρούς του Κόσμου"

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας, ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 17 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).

Το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής - "A Step Forward” των Γιατρών του Κόσμου φιλοξενεί κάθε γυναίκα και μητέρα ανεξαρτήτου καταγωγής που βρίσκεται σε επισφάλεια, κοινωνικά ευάλωτες γυναίκες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το Ανοικτό Κέντρο λειτουργεί όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να παρέχει ποιοτικές συνθήκες υποδοχής και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση.

Ο απώτερος σκοπός της δομής φιλοξενίας των Γιατρών του Κόσμου είναι να προστατεύει και να υποστηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες γυναίκες, διασφαλίζοντας ποιοτικά πρότυπα ασφαλούς στέγασης και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υγειονομική περίθαλψη, διατροφή και ασφάλεια.

Τιμή Εισιτηρίων: € 17-14

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

CHÓRES

  • Χορωδιακή

«Γυναίκες στο σκοτάδι»: Η γυναικεία χορωδία συμμετέχει στα «Σπουδαία events» με μια συναυλία στο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

3+1 must μουσικά ραντεβού για τις επόμενες μέρες

Ο Γερμανοβόσνιος γκουρού της deep house Solomun επιστρέφει για λογαριασμό του Techniques, η Εναλλακτική Σκηνή υποδέχεται τη φθινοπωρινή σεζόν και τα τραγούδια του Λουκιανού "επιστρέφουν" στον Λυκαβηττό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
22/09/2023

Ο "κλασικός" Μίκης Θεοδωράκης

Τέσσερα από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του σπουδαίου συνθέτη θα παρουσιάσο ο πιανίστας Απόστολος Παληός στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

"A song for Maya": All-Star φιλανθρωπικό event στο Gagarin 205

Ο Kώστας Λειβαδάς, η Νεφέλη Φασούλη, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Nightfall και ένα πραγματικό all-star line up της εγχώριας σκηνής συναντιούνται για καλό σκοπό.

Η ποίηση στο επίκεντρο της παράστασης "This is Britten" στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σύλληψη και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, ενώ τους κύκλους τραγουδιών ερμηνεύουν ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο διακεκριμένος και έμπειρος τενόρος Χρήστος Κεχρής.

Αντίστροφη μέτρηση για το Plisskën Festival 2023!

Όσα θα δούμε στο γεμάτο ένταση φεστιβαλικό διήμερο line-up της μεγάλης διοργάνωσης, στο Θέατρο Βράχων.

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώνει το πρόγραμμά του για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024

Μεγάλοι βιρτουόζοι καλλιτέχνες στο πιάνο, την όπερα και τον χορό είναι έτοιμοι να μάς υποδεχτούν στη σκηνή του Μεγάρου.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης "επιστρέφει" στον Λυκαβηττό

Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στον Λυκαβηττό μέσα από μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών.