Η σημαντικότερη αρπίστρια της Ευρώπης συναντά την Underground Youth Orchestra

H Marie-Pierre Langlamet είναι η επόμενη καλεσμένη των UYO Euro Concerts, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Underground Youth Orchestra

Η ιστορία της άρπας χάνεται στα βάθη των αιώνων, αφού είναι όργανο γνωστό ακόμη και στους αρχαίους Αιγύπτιους. Οι παλαιότερες απεικονίσεις της τεκμηριώνονται γύρω στο 2700 π.Χ., ενώ αναφέρεται πολλές φορές στη Βίβλο. Βασιλικό όργανο για κάποιους, αγγελικό για άλλους. 

Σε κάθε περίπτωση, για την Marie-Pierre Langlamet αυτό ήταν το όργανο που θα διαμόρφωνε τη μοίρα της. Η ίδια έχει πει ότι "ήταν σημαντικό για μένα να παίζω όλες τις φωνές και να μπορούσα να παίζω μόνη μου {…} Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια όργανα... Ήταν πραγματικά το μουσικό όργανο των ονείρων μου". 

Marie-Pierre Langlamet
Marie-Pierre Langlamet

Το βέβαιο είναι πως η πρώτη αρπίστρια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου από το 1993, διορισμένη υπό τον Claudio Abbado, δημιούργησε τον δικό της ξεχωριστό, καθαρό, κρυστάλλινο ήχο, αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το περίφημο βραβείο Cinodel Duca από την Ακαδημία Καλών Τεχνών το 2003. 

Η διακεκριμένη σολίστ, η οποία έχει εμφανιστεί με μερικούς από τους κορυφαίους μαέστρους και ορχήστρες του κόσμου, θα συμπράξει με την "The Underground Youth Orchestra" υπό την διεύθυνση του Mirian Khukhunaishvili και σολίστ στο φλάουτο τον Στάθη Καραπάνο, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με το έργο του Laurent Petitgirard "Dilemme" για άρπα, φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων - σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Η συνέχεια δίνεται με τα αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής εργογραφίας, το Κοντσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο Μείζονα του W. A. Mozart και την "Ιταλική" Συμφωνία Αρ. 4 σε Λα Μείζονα Op.90 του Felix Mendelssohn. Η Marie-Pierre Langlamet, στο πλαίσιο της εμφάνισή της στην Αθήνα, θα δώσει ένα masterclass στις 10 Μαρτίου.

Underground Youth Orchestra

Διαβάστε Επίσης

Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με Γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. 

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Info: Τιμές εισιτηρίων: € 20-8 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Underground Youth Orchestra

  • Κλασική μουσική

Η κορυφαία αρπίστα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση με την UYO, υπό τη διεύθυνση του Mirian Khukhunaishvili.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

18/04/2024

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).