Γνωρίσαμε τον "George", πρωταγωνιστή του νέου σκοτεινού παραμυθιού του Ευθύμη Φιλίππου

Πριν ανέβει στη σκηνή της Στέγης για μία βραδιά σε αφήγηση Αγγελικής Παπούλια, ακούσαμε την καινούργια ιστορία του Ευθύμη Φιλίππου σε μουσική Παναγιώτη Μελίδη (Larry Gus).

George © Yiorgos Kaplanidis

Ο George είναι γύρω στα 65. Έχει μεγάλη τριχωτή κοιλιά, ένα πέος που είναι ούτε μικρό, ούτε μεγάλο και η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 χρονών. Περισσότερα για τη ζωή του και όσα αυτή του επιφύλασσε στο φινάλε της, θα μάθετε αν βρεθείτε την Παρασκευή 27/1 στη Στέγη, όπου η Αγγελική Παπούλια θα αφηγηθεί το σαραντάλεπτο παραμύθι-θρίλερ που προέκυψε από τη συνεργασία των Ευθύμη Φιλίππου (κείμενο) και Παναγιώτη Μελίδη, γνωστού και ως Larry Gus (μουσική). Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την προσωπικότητα του George λίγο νωρίτερα, ακούγοντας την ιστορία του στην αγγλική της εκδοχή με τη φωνή του Μπεν Γουίσο ("Αστακός", "Το Άρωμα"), η οποία θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα σε βινύλιο από την αμερικανική εταιρεία FourFour Records σε παραγωγή Onassis Culture.

Ο ηθοποιός αφηγείται ήρεμα, χωρίς κρεσέντα και υπερβολές το παράξενο παραμύθι που δημιούργησε ο Ευθύμης Φιλίππου, το οποίο δεν αργεί να πάρει διαστάσεις θρίλερ όταν η τυπική και χωρίς εκπλήξεις καθημερινότητα του πρωταγωνιστή διακοπεί απότομα από μία ιατρική διάγνωση που οδηγεί στο αναπόφευκτο. Θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει από την προδιαγεγραμμένη του μοίρα; Και τι θα τον απασχολήσει όσο θα βαδίζει όλο και πιο κοντά στον θάνατο; Για μία ακόμα φορά, οι θεματικές που απασχολούν τον Ευθύμη Φιλίππου διαμορφώνουν τη ροή της "δράσης": η οικογενειακές σχέσεις, η σεξουαλικότητα, η αίσθηση και η αισθητική του σώματος και του εαυτού ξεδιπλώνονται αργά αλλά με σαφήνεια στην σαραντάλεπτη διήγηση του Γουίσο, ο οποίος σαν άλλος παραμυθάς απλώς μεταφέρει την ιστορία. Δεν κρίνει ούτε εξηγεί περισσότερα από όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε, κλείνει όμως το μάτι ως προς την αντικειμενικότητα όσων (έχει επιλέξει να) λέει, αφήνοντας στην κρίση μας τον βαθμό που θα τον εμπιστευτούμε.

George
© Yiorgos Kaplanidis

Την εξιστόρηση του Γουίσο διακόπτουν τις κατάλληλες στιγμές τα μουσικά ιντερλούδια του Παναγιώτη Μελίδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά δεν απογοητεύει. Συμμέτοχος στη δημιουργία του "George" σχεδόν από την αρχή, έχει ντύσει την ιστορία του με ολοκαίνουργιες μελωδίες στο εκκλησιαστικό όργανο. Μαζί τους, η 18μελής ανδρική χορωδία της Κέρκυρας ερμηνεύει απέριττα το μοναδικό τραγούδι που ακούμε σε ολόκληρο το δίσκο, το οποίο και γράφει το ολοκληρωτικό φινάλε της ιστορίας.

"Μονόλογο επιστημονικής φαντασίας με μουσικά ιντερλούδια", όπως το χαρακτηρίζει ο συγγραφέας Ευθύμης Φιλίππου, "ιστορία κατασκόπων" όπως προτιμά να το περιγράφει ο Παναγιώτης Μελίδης, ιδιότυπο podcast για πικάπ, ζοφερό παραμύθι ή spoken word ποίηση και αφήγηση μετά μουσικής: όπως κι αν την ταξινομήσετε, η ιστορία του "George" είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να σας ρουφήξει στην ίδια της παράνοια.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

23/04/2024

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.