Η Μάρθα Μαυροειδή μάς συστήνει το νέο κουαρτέτο της

Aρωμα των Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής στην επόμενη συναυλία των "Jazz Chronicles" , του ΚΠΙΣΝ.

Μάρθα Μαυροειδή ©Ζωή Μαντά

Τα "Jazz Chronicles" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζουν να προσκαλούν και να προκαλούν τη μουσική εξερεύνηση, στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως "μουσική του τώρα", με συναυλίες που ξεκινάνε από διαφορετικές περιοχές της σύγχρονης jazz γεωγραφίας για να συναντηθούν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., η Μάρθα Μαυροειδή επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για να μας συστήσει το καινούριο κουαρτέτο της, 5 άλμπουμ και 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο της, που προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ιδιαίτερη ανάμειξη folk και jazz στοιχείων.

Με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, "The Garden of Rila" (2009), την είχαν αποκαλέσει "ανερχόμενο αστέρι της βαλκανικής μουσικής". Στη συνέχεια της πορείας της ταξίδεψε σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Σαββίνα Γιαννάτου και η Eliza Carthy, ενώ διευθύνει και την παραδοσιακή χορωδία "Ροδιά". Στη νέα σύνθεση του κουαρτέτου της συμπράττει με άλλους τρεις μουσικούς (Γιάννη Παπαδόπουλο, Γιώργο Βεντουρή, Δημήτρη Κλωνή) που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής μαζί με τους οποίους συνθέτει έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το άρωμα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με τα εξωτικά στοιχεία της Ανατολικής Μεσογείου και τις jazz αρμονίες.

Eισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.