Μια μουσική διαδρομή "Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη"

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Εκείνος του "πατριάρχη" του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται.

Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί. Ερμηνεύουν ο  Δημήτρης Μπάσης, η Αργυρώ Καπαρού και ο Άγγελος Θεοδωράκης. Η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" είναι οι Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι, κορυφαίος), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Ξενοφών Συμβουλίδης (όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς), Νίκος Γκιόλιας (κιθάρα), Αρτέμης Σαμαράς (βιόλα), Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Θεόδωρος Κουέλης (μπάσο), Νίκος Σκομόπουλος (ντραμς) και Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης (κρουστά).

Info: Εισιτήρια (€ 30-5) | Πληροφορίες: www.oly.gr 

Περισσότερες πληροφορίες

«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

  • Αφιέρωμα

Ο Δημήτρης Μπάσης, η Αργυρώ Καπαρού και ο Άγγελος Θεοδωράκης ερμηνεύουν, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών που έχουν εξασφαλίσει μια θέση στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Death Disco Indoor Festival είναι γεγονός

Οι Twin Tribes και Suicide Commando headliners του διήμερου event στο "Fuzz Club".

01/03/2024

"Ανατροπή ΙΙ": Ένα πειραματικό αφιέρωμα στις συνθέσεις του Μπαχ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ωδείο Αθηνών.

Οι Tramhaus έρχονται στο Release Athens 2024

Μαζί με τους Pulp, The Smile και Ride συγκροτούν ένα από τα κορυφαία lineups του φετινού καλοκαιριού.

To "Temple" υποδέχεται ένα πολυσυλλεκτικό live με τους Mob Trio, Moa Bones και Page Of Cups

Ένα περιπετειώδες σετ και πιασάρικες pop rock μελωδίες σε μία βραδιά γεμάτη ενέργεια.

Μίνως Μάτσας: "Η μουσική μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο, μα όχι να τον αλλάξει"

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής (Πέμπτη 7/3), βρεθήκαμε για έναν εσπρέσο και συζητήσαμε για τις γυναίκες και τους επίκαιρους αγώνες τους, αλλά και για τις ηρωίδες των έργων του, φτάνοντας ως τις αναμνήσεις του από τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Οι συναυλίες που φέρνουν την άνοιξη στην πόλη

Μια μεγάλη γιορτή του hip-hop, ένα ανατρεπτικό live σε ένα techno club, tρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της jazz και όσα ακόμα θα δούμε το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου στις σκηνές της Αθήνας.

Όσα θα δούμε την άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο 2024.