Θοδωρής Οικονόμου, Σαβίνα Γιαννάτου & Νικόλας Καζάζης παρουσιάζουν το μουσικό έργο "ESSON="

Ένα έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση, στον "Παρνασσό".

Θοδωρής Οικονόμου, Σαβίνα Γιαννάτου & Νικόλας Καζάζης παρουσιάζουν το μουσικό έργο ESSON= © Pinelopi Gerasimou

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και την συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο "ESSON=" στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός". Το "ESSON=" είναι ένα μουσικό έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση. Ο Θοδωρής Οικονόμου προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του, τη συνάντηση διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων, του κλασικού πιάνου και της πιο τελευταίας τεχνολογίας στην ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα έργο που επικοινωνεί άμεσα με την εποχή του.

Ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, ένας συνθέτης που έχει υπογράψει τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, με τον ευρηματικό Νικόλα Καζάζη στο sound design, δημιουργούν ζωντανά επί σκηνής μια κοινή ηχητική και οπτική πρόταση. Ένα σύμπαν που ακουμπάει στον ήχο και στην ικανότητα του να δημιουργεί σκηνικό χώρο, με κεντρικό πυλώνα την κοινή αισθητική και τον χειροποίητο ηχητικό προγραμματισμό.

Σε αυτό το ιδιαίτερο έργο η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συνδιαλέγεται με τους δυο καλλιτέχνες σαν ένα επιπλέον όργανο χρησιμοποιώντας διαφορετικές "τεχνικές" και παράγoντας μοναδικά ηχοχρώματα δημιουργώντας μια άρρητη γλώσσα όπου οποιοσδήποτε ήχος του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«ESSON=»

  • Ιδιαιτερότητες

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και τη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο που συνδυάζει τη μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα σχετικά με την ηχητική εγκατάσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.