Ο Ennio Morricone του Σταύρου Λάντσια

Το Stavros Lantsias Quartet κλείνει τη σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Jazz στο Μουσείο».

Σταύρος Λάντσιας © Pinelopi Gerasimou

Η επιτυχημένη σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" ολοκληρώνει τον κύκλο-αφιέρωμα στον κινηματογράφο με μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Ennio Morricone. Το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιάσει μια συναυλία με τίτλο "Ο "δικός" μου Ennio Morricone", σε καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρη Τσάκα.

Ο Σταύρος Λάντσιας ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου συνθέτη και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν "ντύσει" εμβληματικές ταινίες όπως Cinema Paradiso, Once upon a time in the West και πολλές άλλες, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες.

Ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας σπούδασε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη και έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως Διονύσης Σαββόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Ελένη Καραΐνδρου, Νίκος Ξυδάκης και πολλοί άλλοι. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται η "Επιστροφή", "Το Ταξίδι μιας Νότας" και το "Ημερολόγιο Ονείρων". 

Διαβάστε Επίσης

Το κουαρτέτο συνθέτουν οι: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, flugelhorn), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα).

"Jazz στο Μουσείο"

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. 

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς τρεις σπουδαίες jazz μπάντες παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για κινηματογράφο. Ο κύκλος ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στην Jazz Noir από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, συνέχισε με μια βραδιά αφιερωμένη στις μελωδίες του Nino Rota από το Spiral Trio και ολοκληρώνεται με το αφιέρωμα στον Ennio Morricone από το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 20-16) μέσω του viva.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.