O Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική

Δείτε το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα και σπουδαίους καλλιτέχνες στο ΚΠΙΣΝ.

ΚΠΙΣΝ_Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες: El Sistema Greece Youth Orchestra ©kasia łukasiewicz

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της μουσικής σειράς "Microcosmos", έρχεται στον Φάρο ο Ιταλός πολυοργανίστας και εκπρόσωπος της neoclassical μουσικής Federico Albanese και, μία εβδομάδα μετά, στον ίδιο χώρο, η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles φιλοξενεί τις Maria-Christina Harper και Νίκη Ξυλούρη με τον ξεχωριστό τους ήχο που συνδυάζει την jazz με την παραδοσιακή μουσική.

Στην ενότητα "Cosmos", δύο συναυλίες θα πλημμυρίσουν με μελωδίες την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος: στις 19 Δεκεμβρίου η Αλέξια μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece υποδέχεται το κοινό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ, παραμένοντας σε εορταστική διάθεση, στις 26 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ δίνει μια ξεχωριστή συναυλία με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber και ερμηνευτές τους Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου και Βασίλη Καβάγια.

ΚΠΙΣΝ: Federico Albanese
©Matthew Thorne

Microcosmos: Federico Albanese | 4/12, 9 μ.μ.

Federico Albanese είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του neoclassical σύμπαντος την τελευταία δεκαετία. Με βασικό του όχημα το πιάνο, κινείται "μεταξύ του τώρα και του πριν, της πραγματικότητας και της φαντασίας, της μνήμης και της ανάμνησης" όπως έγραψαν για το υπέροχο φετινό του άλμπουμ Before And Now Seems Infinite, στο οποίο συνεργάστηκε με τη Marika Hackman και τον Ghostpoet και, εκτός από το πιάνο, τον συναντάμε στο μπάσο, τα synths, την ηλεκτρική κιθάρα, το φλάουτο, το κλαρινέτο, τη μελόντικα και το tape processing.

ΚΠΙΣΝ: Νίκη Ξυλούρη

Jazz Chronicles: Harper Xylouri | 11/12, 9 μ.μ.

Ελληνική ηχητική οικειότητα και δυτικότροπη jazz, ρίζες στην παράδοση κι avant garde πειραματισμός, χαρακτηριστική κρητική χροιά μαζί με βαρύτονη κρητική λύρα και ηλεκτρική άρπα, Νίκη Ξυλούρη και Maria-Christina Harper. Πλαισιωμένες από τον Γιώργο Κούτρα στην ηλεκτρική και 12χορδη κιθάρα, έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ιδιαίτερο ξεχωριστό ήχο που σβήνει την απόσταση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 

ΚΠΙΣΝ: Maria Christina Harper

Cosmos: Η Αλέξια και το El Sistema Greece σε μια jazz χριστουγεννιάτικη συναυλία | 19/12, 8 μ.μ.

Λίγες μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις της με την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη "χρυσή εποχή" των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες, ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό jazz φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

ΚΠΙΣΝ: Alexia
©Valentina Karantoni

Cosmos: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ | The Very Best of Andrew Lloyd Webber | 26/12, 8.30 μ.μ.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων η Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον "βασιλιά των μιούζικαλ" Andrew Lloyd Webber, με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών (The Phantom of the Opera, Cats, Evita, Jesus Christ Superstar κ.ά.). Ερμηνεύουν οι Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου, Βασίλης Καβάγιας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Federico Albanese

  • Κλασική-Σύγχρονη

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του neoclassical σύμπαντος την τελευταία δεκαετία δημιουργεί με βασικό του όχημα το πιάνο και πειραματίζεται με το μπάσο, τα synths, την ηλεκτρική κιθάρα, το φλάουτο, το κλαρινέτο, τη μελόντικα και το tape processing.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.