Εσύ θα ήθελες να συμμετάσχεις δωρεάν στα μουσικά προγράμματα των String Theory;

Η γνωστή μουσική κοινότητα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Πατεράκης προσκαλούν παιδιά από 14 ετών, νέες και νέους να συμμετάσχουν δωρεάν στα εβδομαδιαία μουσικά εκπαιδευτικά τμήματα που διοργανώνουν.

String Theory

Η μουσική κοινότητα String Theory και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Πατεράκης προσκαλούν παιδιά από 14 ετών, νέες και νέους από διάφορες κοινωνικές δομές για να συμμετάσχουν δωρεάν σε οποιοδήποτε από τα εβδομαδιαία μουσικά εκπαιδευτικά τμήματα του String Theory:

Διαβάστε Επίσης

  • Το Νέο Πειραματικό Μουσικό Τμήμα Μουσικής
    Το τμήμα αυτό προσανατολίζεται στην μουσική πράξη με ζωηρό και ευχάριστο τρόπο χρησιμοποιώντας όργανα, την ανθρώπινη φωνή και το σώμα. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται στοιχεία μουσικής θεωρίας, ανάγνωσης (σολφέζ), ιστορίας και μορφολογίας, εξοικειώνονται με τη φωνή μέσα στο πολυφωνικό άκουσμα, παρακολουθούν "workshops within workshop” από ειδικούς επισκέπτες διαφορετικών ειδικοτήτων (μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής, και καλλιτέχνες από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους, ηθοποιούς, χορευτές, body percussionists κ.ά.). Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν μικρή ορχήστρα και χορωδία, παίζουν μουσική και μαθαίνουν πώς να "κατασκευάζουν” δική τους μουσική. Τα μαθήματα του Νέου Πειραματικού Τμήματος γίνονται κάθε Τρίτη, 7.15 μ.μ – 9.45 μ.μ, στον πολυχώρο Playground for the arts, (Βουτσαρά 4-6, Κεραμεικός) και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Στο τμήμα αυτό υποδέχονται μέχρι 10 παιδιά.
  • Το Εκπαιδευτικό Χορωδιακό Tμήμα Repertoire
    Το τμήμα αυτό είναι ένα αμιγώς μικτό πολυφωνικό φωνητικό σύνολο. Υπό την καθοδήγηση του vocal coach οι συμμετέχοντες δουλεύουν την τεχνική της φωνής, έρχονται σε επαφή με την πολυφωνία και εξοικειώνονται με ένα ολοένα και πιο σύνθετο πολυφωνικό άκουσμα μέσα από τη διδασκαλία ρεπερτορίου από ένα ευρύ μουσικό φάσμα (αναγέννηση-μπαρόκ, κλασική-ρομαντική περίοδο, παραδοσιακά, ελληνική μουσική, ethnic, καντάδες, pop καθώς και αρκετά έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για την χορωδία String Theory). Τα μαθήματα του Τμήματος Ρεπερτορίου γίνονται κάθε Δευτέρα,  7 μ.μ-8 μ.μ, στον πολυχώρο Playground for the arts και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Στο τμήμα αυτό υποδέχονται μέχρι 10 παιδιά.

Η ομάδα String Theory φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών εντός του χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και μόνον. Η μεταφορά των παιδιών από τη δομή στον χώρο των εργαστηρίων και αντίστροφα γίνεται με μέσα και ευθύνη της ίδιας της δομής. Το String Theory ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Πατεράκη. Είναι μια ανοιχτή μουσική κοινότητα ανθρώπων που τους συνδέει το ενδιαφέρον για τη μουσική, η χαρά της μάθησης, η ανάγκη για συνύπαρξη και συνεργασία, η κοινωνική ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά. Μέσα στην κοινότητα του String Theory δημιουργούν μουσικά εργαστήρια, σύνολα (φωνητικά και οργανικά), οργανώνουν παραστάσεις, φιλοξενούν ειδικούς προσκεκλημένους για διαλέξεις και εργαστήρια, παράγουν και ηχογραφούν νέα μουσική, συμμετέχουν σε φεστιβάλ, διοργανώνουν κοινωνικές δράσεις σε δομές, (φυλακές, γηροκομεία κ.ά.), πηγαίνουν ταξίδια, γλεντούν, μαγειρεύουν, κάνουν πάρτι.

H Μικτή Πολυφωνική Χορωδία String Theory είναι ένα πρότυπο πολυμελές  φωνητικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί. Αποτελείται από το εκπαιδευτικό τμήμα (Τμήμα Repertoire) και το τμήμα παραστάσεων (Τμήμα Performance), του οποίου οι υψηλές μουσικές επιδόσεις, το απαιτητικό ρεπερτόριο, η έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση και ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας καθιστούν ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ενεργά και πρωτότυπα φωνητικά σύνολα του είδους του. Τα μουσικά εργαστήρια του String Theory είναι ανοιχτά στο κοινό και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έρχεται στο Half Note Jazz Club

Συμπράττει με τον Παριζιάνο Siegfried Debrebant και τον Λετονό Artis Orubs για να παρουσιάσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον τους project.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

"Ο Θάνατος του Άντονυ": Σημείο αναφοράς για το μέλλον της ελληνικής όπερας;

Μαζί με τη διημερίδα που το συνόδευσε, το έργο του Χαράλαμπου Γωγιού αποτυπώθηκε ως μια αξέχαστα εξωφρενική στιγμή. Αλλά κανείς δεν ξέρει, για την ώρα, αν ζήσαμε το γύρισμα μιας μουσικής σελίδας ή αν σταθήκαμε ενώπιον μιας ιδιομορφίας.

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.