Εσύ θα ήθελες να συμμετάσχεις δωρεάν στα μουσικά προγράμματα των String Theory;

Η γνωστή μουσική κοινότητα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Πατεράκης προσκαλούν παιδιά από 14 ετών, νέες και νέους να συμμετάσχουν δωρεάν στα εβδομαδιαία μουσικά εκπαιδευτικά τμήματα που διοργανώνουν.

String Theory

Η μουσική κοινότητα String Theory και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Πατεράκης προσκαλούν παιδιά από 14 ετών, νέες και νέους από διάφορες κοινωνικές δομές για να συμμετάσχουν δωρεάν σε οποιοδήποτε από τα εβδομαδιαία μουσικά εκπαιδευτικά τμήματα του String Theory:

Διαβάστε Επίσης

  • Το Νέο Πειραματικό Μουσικό Τμήμα Μουσικής
    Το τμήμα αυτό προσανατολίζεται στην μουσική πράξη με ζωηρό και ευχάριστο τρόπο χρησιμοποιώντας όργανα, την ανθρώπινη φωνή και το σώμα. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται στοιχεία μουσικής θεωρίας, ανάγνωσης (σολφέζ), ιστορίας και μορφολογίας, εξοικειώνονται με τη φωνή μέσα στο πολυφωνικό άκουσμα, παρακολουθούν "workshops within workshop” από ειδικούς επισκέπτες διαφορετικών ειδικοτήτων (μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής, και καλλιτέχνες από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους, ηθοποιούς, χορευτές, body percussionists κ.ά.). Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν μικρή ορχήστρα και χορωδία, παίζουν μουσική και μαθαίνουν πώς να "κατασκευάζουν” δική τους μουσική. Τα μαθήματα του Νέου Πειραματικού Τμήματος γίνονται κάθε Τρίτη, 7.15 μ.μ – 9.45 μ.μ, στον πολυχώρο Playground for the arts, (Βουτσαρά 4-6, Κεραμεικός) και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Στο τμήμα αυτό υποδέχονται μέχρι 10 παιδιά.
  • Το Εκπαιδευτικό Χορωδιακό Tμήμα Repertoire
    Το τμήμα αυτό είναι ένα αμιγώς μικτό πολυφωνικό φωνητικό σύνολο. Υπό την καθοδήγηση του vocal coach οι συμμετέχοντες δουλεύουν την τεχνική της φωνής, έρχονται σε επαφή με την πολυφωνία και εξοικειώνονται με ένα ολοένα και πιο σύνθετο πολυφωνικό άκουσμα μέσα από τη διδασκαλία ρεπερτορίου από ένα ευρύ μουσικό φάσμα (αναγέννηση-μπαρόκ, κλασική-ρομαντική περίοδο, παραδοσιακά, ελληνική μουσική, ethnic, καντάδες, pop καθώς και αρκετά έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για την χορωδία String Theory). Τα μαθήματα του Τμήματος Ρεπερτορίου γίνονται κάθε Δευτέρα,  7 μ.μ-8 μ.μ, στον πολυχώρο Playground for the arts και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Στο τμήμα αυτό υποδέχονται μέχρι 10 παιδιά.

Η ομάδα String Theory φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών εντός του χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και μόνον. Η μεταφορά των παιδιών από τη δομή στον χώρο των εργαστηρίων και αντίστροφα γίνεται με μέσα και ευθύνη της ίδιας της δομής. Το String Theory ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Πατεράκη. Είναι μια ανοιχτή μουσική κοινότητα ανθρώπων που τους συνδέει το ενδιαφέρον για τη μουσική, η χαρά της μάθησης, η ανάγκη για συνύπαρξη και συνεργασία, η κοινωνική ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά. Μέσα στην κοινότητα του String Theory δημιουργούν μουσικά εργαστήρια, σύνολα (φωνητικά και οργανικά), οργανώνουν παραστάσεις, φιλοξενούν ειδικούς προσκεκλημένους για διαλέξεις και εργαστήρια, παράγουν και ηχογραφούν νέα μουσική, συμμετέχουν σε φεστιβάλ, διοργανώνουν κοινωνικές δράσεις σε δομές, (φυλακές, γηροκομεία κ.ά.), πηγαίνουν ταξίδια, γλεντούν, μαγειρεύουν, κάνουν πάρτι.

H Μικτή Πολυφωνική Χορωδία String Theory είναι ένα πρότυπο πολυμελές  φωνητικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί. Αποτελείται από το εκπαιδευτικό τμήμα (Τμήμα Repertoire) και το τμήμα παραστάσεων (Τμήμα Performance), του οποίου οι υψηλές μουσικές επιδόσεις, το απαιτητικό ρεπερτόριο, η έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση και ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας καθιστούν ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ενεργά και πρωτότυπα φωνητικά σύνολα του είδους του. Τα μουσικά εργαστήρια του String Theory είναι ανοιχτά στο κοινό και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.