Το sui generis project "Drums & Voice Jazztronica Duet" για μια βραδιά στο six d.o.g.s

To ηλεκτρονικό jazz ντουέτο του Ηλία Δουμάνη και της Αγγελικής Τουμπανάκη παρουσιάζει προσωπικές συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο τους και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής.

Drums & Voice Jazztronica Duet

Το ντουέτο "Drums & Voice Jazztronica Duet" αποτελούμενο από τους Ηλία Δουμάνη και Αγγελική Τουμπανάκη, που αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, μεταβαίνοντας από τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής, έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στις 20 Νοεμβρίου στο Six d.o.g.s. (9 μ.μ).

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist και Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας, που εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις "extended" (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό. Ο Ηλίας Δουμάνης, drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer - διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία. 

Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής. Παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο τους και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής. Ενορχηστρώνουν με βάση την αυτοσχεδιαστική διάδραση και τη συναρμολόγηση ενός συναισθητικού παραστασιακού σύμπαντος.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
25/04/2024

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο