Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σωκράτης Σινόπουλος

Το Global Live Med ως πειραματική πρωτοβουλία έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο στη Μεσόγειο και να ενώσει όλες τις γωνιές της περιοχής μέσα από συζητήσεις σε πάνελ και μουσικές παραστάσεις. Ο σχεδιασμός ξενικά ήδη από το 2019, και κύριο μέλημα ήταν και είναι η Ελλάδα να λειτουργήσει ως επίσημος κόμβος, να φιλοξενήσει εκπροσώπους των γύρω περιοχών, και να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από τα πιεστικά πλέον ζητήματα του κλίματος, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το όραμα πίσω από αυτά τα κεντρικά ζητήματα είναι αυτό της διαμεσογειακής συμμαχίας, στην οποία η χώρα μας μπορεί να γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων και κινητήρια δύναμη για μία glocal ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5), στο χώρο που σύντομα η Πρεσβεία της Ελβετίας, το Flux Laboratory και η Αρχαιολογικής Σχολής της Ελβετίας θα "καλωσορίσουν την κίνηση και το χορό, την τεχνολογία, τις κοινότητες, τη γνώση, και τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα".

Μια μέρα για διάλογο

Το Global Live Med, ως μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση προσεκτικά δομημένη, ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τρεις συζητήσεις / πάνελς γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, Δικαιοσύνη & τους Ισχυρούς Θεσμούς, και τις Συνεργασίες για τους Στόχους.

Οι ομιλητές θα εξετάσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις θεματικές προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, όπως η καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστασία Ζαμπανιώτου, Leader of Bioenergy, Circular Economy & Sustainability Research Group, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Manager για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

Επιπλέον, και προκειμένου να βιώσει το κοινό μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία, τις συζητήσεις θα ακολουθήσουν μία σειρά από μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες της περιοχής της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τον Ισραηλινό βιρτουόζο του kamancheh Mark Eliyahu, το κουαρτέτο του Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλο, τα καθηλωτικά DJ sets των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία, καθώς και τoν κιθαρίστα Pau Figueres και τον dj Y.LOH από την Ισπανία.

Το Global Live Med έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης, και του World Human Forum.

Eίσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Release Athens 2024: Judas Priest, για πόσο ακόμα θα μας τρελαίνετε;

Όλα όσα ζήσαμε τη θρυλική metal βραδιά στην Πλατεία Νερού, με Accept, Bruce Dickinson και Judas Priest να συνθέτουν ένα ονειρικό live για το ελληνικό κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
22/07/2024

Ο Black Coffee επιστρέφει για ένα house υπερθέαμα

Το περίφημο residency του "Hï Ibiza" έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Behemoth: Οι 3 δίσκοι που τους μετέτρεψαν σε φεστιβαλική δύναμη

Οι Πολωνοί του Nergal θα ηγηθούν της ενδέκατης και τελευταίας ημέρας του φετινού Release Athens (Κυριακή 28/7) και αναμένεται να κάνουν επιβλητικό φινάλε στην Πλατεία Νερού, με ένα σόου σκοτεινού metal αντάξιο της καταχθόνιας φήμης και της διεθνούς γιγάντωσής τους.

Heilung: Η πειραματική pagan folk κολεκτίβα έρχεται στην Ελλάδα

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα παρουσιαστεί η κολεκτίβα από τον Βορρά για μια "αρχαία" παράσταση.

Release Athens 2024: Οι Duran Duran κέρδισαν τα πάντα –ίσως ακόμα και τους εαυτούς τους, ανά σημεία

"Ακούς Βιτάλη, Σούκα και Duran Duran", έλεγε το παλιό σουξέ του Σάκη Μπουλά. (Σχεδόν) 40 χρόνια αργότερα για Βιτάλη/Σούκα δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, πάντως η Ελλάδα εξακολουθεί κι ακούει Duran Duran. Και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό, για ό,τι κι αν έχουν να δώσουν, όπως έδειξε η φεστιβαλική βραδιά στην Πλατεία Νερού.

Ο καθηλωτικός Τσαϊκόφσκι του Βολόντιν, κορωνίδα των δύο φεστιβαλικών εμφανίσεων της ΚΟΑ

Η ερμηνεία αναφοράς του 1ου Κοντσέρτου για πιάνο του Τσαϊκόφσκι αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή των φετινών, καθιερωμένων, δύο εμφανίσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

"Η Πύλη Άνοιξε" στο 6ο Φεστιβάλ Χανιού του Σουφλιά

Μουσικές και περιπέτειες στην καρδιά της Ελλάδας μέχρι τις 8 Αυγούστου.