Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σωκράτης Σινόπουλος

Το Global Live Med ως πειραματική πρωτοβουλία έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο στη Μεσόγειο και να ενώσει όλες τις γωνιές της περιοχής μέσα από συζητήσεις σε πάνελ και μουσικές παραστάσεις. Ο σχεδιασμός ξενικά ήδη από το 2019, και κύριο μέλημα ήταν και είναι η Ελλάδα να λειτουργήσει ως επίσημος κόμβος, να φιλοξενήσει εκπροσώπους των γύρω περιοχών, και να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από τα πιεστικά πλέον ζητήματα του κλίματος, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το όραμα πίσω από αυτά τα κεντρικά ζητήματα είναι αυτό της διαμεσογειακής συμμαχίας, στην οποία η χώρα μας μπορεί να γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων και κινητήρια δύναμη για μία glocal ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5), στο χώρο που σύντομα η Πρεσβεία της Ελβετίας, το Flux Laboratory και η Αρχαιολογικής Σχολής της Ελβετίας θα "καλωσορίσουν την κίνηση και το χορό, την τεχνολογία, τις κοινότητες, τη γνώση, και τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα".

Μια μέρα για διάλογο

Το Global Live Med, ως μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση προσεκτικά δομημένη, ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τρεις συζητήσεις / πάνελς γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, Δικαιοσύνη & τους Ισχυρούς Θεσμούς, και τις Συνεργασίες για τους Στόχους.

Οι ομιλητές θα εξετάσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις θεματικές προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, όπως η καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστασία Ζαμπανιώτου, Leader of Bioenergy, Circular Economy & Sustainability Research Group, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Manager για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

Επιπλέον, και προκειμένου να βιώσει το κοινό μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία, τις συζητήσεις θα ακολουθήσουν μία σειρά από μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες της περιοχής της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τον Ισραηλινό βιρτουόζο του kamancheh Mark Eliyahu, το κουαρτέτο του Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλο, τα καθηλωτικά DJ sets των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία, καθώς και τoν κιθαρίστα Pau Figueres και τον dj Y.LOH από την Ισπανία.

Το Global Live Med έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης, και του World Human Forum.

Eίσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.