Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σωκράτης Σινόπουλος

Το Global Live Med ως πειραματική πρωτοβουλία έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο στη Μεσόγειο και να ενώσει όλες τις γωνιές της περιοχής μέσα από συζητήσεις σε πάνελ και μουσικές παραστάσεις. Ο σχεδιασμός ξενικά ήδη από το 2019, και κύριο μέλημα ήταν και είναι η Ελλάδα να λειτουργήσει ως επίσημος κόμβος, να φιλοξενήσει εκπροσώπους των γύρω περιοχών, και να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από τα πιεστικά πλέον ζητήματα του κλίματος, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το όραμα πίσω από αυτά τα κεντρικά ζητήματα είναι αυτό της διαμεσογειακής συμμαχίας, στην οποία η χώρα μας μπορεί να γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων και κινητήρια δύναμη για μία glocal ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5), στο χώρο που σύντομα η Πρεσβεία της Ελβετίας, το Flux Laboratory και η Αρχαιολογικής Σχολής της Ελβετίας θα "καλωσορίσουν την κίνηση και το χορό, την τεχνολογία, τις κοινότητες, τη γνώση, και τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα".

Μια μέρα για διάλογο

Το Global Live Med, ως μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση προσεκτικά δομημένη, ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τρεις συζητήσεις / πάνελς γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, Δικαιοσύνη & τους Ισχυρούς Θεσμούς, και τις Συνεργασίες για τους Στόχους.

Οι ομιλητές θα εξετάσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις θεματικές προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, όπως η καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστασία Ζαμπανιώτου, Leader of Bioenergy, Circular Economy & Sustainability Research Group, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Manager για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

Επιπλέον, και προκειμένου να βιώσει το κοινό μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία, τις συζητήσεις θα ακολουθήσουν μία σειρά από μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες της περιοχής της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων τον Ισραηλινό βιρτουόζο του kamancheh Mark Eliyahu, το κουαρτέτο του Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλο, τα καθηλωτικά DJ sets των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία, καθώς και τoν κιθαρίστα Pau Figueres και τον dj Y.LOH από την Ισπανία.

Το Global Live Med έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης, και του World Human Forum.

Eίσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μαγεία και Μουσική" στο Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ

To "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στο Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ της Ιρλανδίας και μεταφέρει εντυπώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
29/11/2022

Η Τάμτα στη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος

Το έλατο ύψους 21 μέτρων από το Καρπενήσι φωταγωγείται την ερχόμενη Πέμπτη σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη της γιορτινής περιόδου στην Αθήνα.

Αυτά είναι τα 20 πιο εμπορικά μουσικά άλμπουμ όλων των εποχών στον κόσμο

Δεκαετίες αργότερα παραμένουν στην κορυφή, έχοντας σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις.

Μουσική δωματίου για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο

Τρεις "Έλληνες σολίστ", ο Σπύρος Μουρίκης, ο Ηλίας Λιβιεράτος και η Νεφέλη Μούσουρα επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική

Δείτε το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα και σπουδαίους καλλιτέχνες στο ΚΠΙΣΝ.

Μίνως Μάτσας: "Τα τραγούδια μου έχουν τραγουδηθεί από τους ανθρώπους που φανταζόμουνα"

Σε μια κίνηση έξω από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στήνει τρεις βραδιές στο "Gazarte", ώστε να γνωριστεί "Από Κοντά" με το κοινό. Βρεθήκαμε λοιπόν στο στούντιό του και κουβεντιάσαμε για τα σχέδια αυτά, για την πορεία του, αλλά και για τη γνωριμία του με τον David Lynch.

Έξτρα ημερομηνία για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου "Γεννήθηκα στη Σαλονίκη"

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανταποκρινόμενο στον ενθουσιασμό και στο ενδιαφέρον του κοινού, προγραμμάτισε και δεύτερη συναυλία.