Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή στο χορωδιακό σύνολο CHÓRΕS

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καλεί τις γυναίκες της Ελευσίνας να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πολυφωνικό σχήμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίνας Σάττι.

CHORES © Valeria Isaeva

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού της προγράμματος που θα κορυφωθεί το 2023, διοργανώνει το Μυστήριο_96  ΚΟΡΕΣ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίνας Σάττι. Μια δράση εκπαιδευτικού και παραστατικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός χορωδιακού συνόλου με τίτλο CHÓRΕS της Ελευσίνας, τακτικές συναντήσεις και εργαστήρια με κεντρικό άξονα τη μουσική, καθώς και καλλιτεχνικές δράσεις στην πόλη της Ελευσίνας. 

Για τον σκοπό αυτό, η 2023 Ελευσίς προσκαλεί τις γυναίκες της τοπικής κοινότητας της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής, να δηλώσουν συμμετοχή σε εβδομαδιαία, εντατικά, μαθήματα χορωδίας και ευρύτερης καλλιτεχνικής επιμόρφωσης, που θα λαμβάνουν χώρα στην πόλη. Εξειδικευμένοι καλλιτέχνες - εκπαιδευτές του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και εισηγητές συμπληρωματικών δράσεων και σεμιναρίων, θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην υγιή χρήση της φωνής, την εξοικείωση με τον ρυθμό και την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης (ear training), καθώς και μαθήματα κινησιολογίας και χορού, υποκριτικής, μουσικής του σώματος, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, φωνητικού αυτοσχεδιασμού και ρυθμικής αγωγής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι CHÓRΕS της Ελευσίνας θα παρουσιάσουν τους καρπούς των μαθημάτων τους σε ειδικές περφόρμανς στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή.

CHORES
© Valeria Isaeva

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας και η διάχυση μέρους του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στον δημόσιο χώρο. Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση μιας ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και την κοινωνικότητα, ούτως ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική θέση και φωνή του.

Τα μέλη της χορωδίας θα επιλεγούν κατόπιν ακρόασης από ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελείται από τη Μαρίνα Σάττι, καλλιτεχνική διευθύντρια του γυναικείου φωνητικού συνόλου CHÓRΕS, τη μαέστρο Σιμέλα Εμμανουηλίδου και τον κινησιολόγο Σταύρο Ίκμπαλ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχουσών: 40 άτομα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι
Μουσική Διεύθυνση: Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ
Υποκριτική: Γιάννης Μαντζιάρης
Παραγωγή: WOMO

Προϋποθέσεις συμμετοχής 

Αγάπη για το πολυφωνικό τραγούδι
Προαιρετικά ανάγνωση νοτών 
Ηλικία 16 έως 56 χρονών


Όσες ενδιαφερόμενες επιθυμούν να ενταχθούν στη χορωδία CHÓRΕS της Ελευσίνας, παρακαλούνται να υποβάλουν εδώ ένα βιογραφικό 150 λέξεων έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Ιούνιο 2023


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".