Οι La Femme διδάσκουν ψυχεδέλεια στο Ξέφωτο

Η γαλλική κολεκτίβα επιστρέφει για ένα μεγάλο live party στο τελευταίο επεισόδιο της σειρά συναυλιών «Parklife» του ΚΠΙΣΝ. Μαζί τους, οι δικοί μας The Steams και Dury Dava.

La Femme © JF Julian

Η επιστροφή στην πόλη τον Σεπτέμβριο γίνεται πιο ευχάριστη χάρη σε εκείνα τα συναυλιακά ραντεβού που περιμέναμε από καιρό να ανανεωθούν. Η γαλλική κολεκτίβα επιστρέφει στη χώρα μας για ένα μεγάλο live party, όπου επιτέλους θα μπορούμε να χορέψουμε ελεύθερα σε αντίθεση με την περσινή τους επίσκεψη στη χώρα, η οποία μας βρήκε λόγω των πανδημικών μέτρων καθιστούς και μαγκωμένους. Η ξαφνική είδηση της συναυλίας τους στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών "Parklife" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) 

ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το πιστό κοινό τους. Όπως μας λέει και ο ένας εκ των δύο ιθυνόντων νόων των La Femme, Sacha Got, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην μπάντα και την Ελλάδα: "Αγαπώ την Ελλάδα. Μου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο κοινό που ακούει rock’n’roll και new wave. Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο εκεί, αφού κάθε φορά που παίζουμε είναι τόσο ξεχωριστά. Πιστεύω και το επερχόμενο live θα είναι φοβερό!".

La Femme
© JF Julian

Το γκρουπ των Magnée (πλήκτρα) και Got (κιθάρα) με έδρα το Παρίσι σχηματίστηκε στα 10s και γρήγορα όσο και ανορθόδοξα (αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την κυκλοφορία του πρώτου EP τους έφυγαν για tour στις ΗΠΑ αντί για τη Γαλλία) έγινε το next big thing της γαλλικής ποπ. Σε πείσμα των μουσικοκριτικών που έθαψαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Psycho Tropical Berlin" (2013), οι αμετανόητοι Γάλλοι, που αδιαφορούν για τις τάσεις και την πολιτική ορθότητα, τράβηξαν όλα τα βλέμματα με το 70s kosmische/surf και psy rock ηχητικό κράμα και την disco αισθητική τους. H στροφή στην ψυχεδέλεια με το "Mystère" (2016) έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται φωναχτά "Où Va Le Monde?" και η δισκογραφική επιστροφή τους με το τολμηρό άλμπουμ-οδοιπορικό στην Αμερική "Paradigmes" (2021) επιβεβαίωσε την ποιοτική συνέπεια και την απεριόριστη φαντασία τους

Από το "Cool Colorado" μέχρι το "Nouvelle-Orléans" και την "Pasadena", το άλμπουμ διασχίζει όλη τη διαδρομή από τα σπαγγέτι γουέστερν σάουντρακ του Ennio Morricone στις motorik παραγωγές του Giorgio Moroder. Μαζί με το δίσκο κυκλοφόρησαν επίσης το χιουμοριστικό φιλμ "Paradigmes: Le Film", το οποίο είναι διαθέσιμο στο YouTube. Στην ερώτηση αν υπάρχουν (ή αν θα έπρεπε να υπάρχουν) περιορισμοί στα θέματα με τα οποία μπορεί κανείς να κάνει χιούμορ, ο Got απαντάει με ειλικρίνεια: "Νομίζω ότι στην εποχή μας σε σύγκριση με τα 70s ή τα 80s υπάρχουν πολλά για τα οποία δεν μπορείς να αστειευτείς πια. Είναι βαρετό μετά από ένα σημείο".

Λίγο πριν από τη μεγάλη συναυλία τους στο φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι, o κιθαρίστας έκλεψε λίγη ώρα για να μιλήσει για όσα τον κάνουν να γράφει. "Όλα τα συναισθήματα, οι περιπέτειες της ζωής, ο εγωισμός. Είναι σαν να χτίζεις τον κόσμο μέσα στον οποίο θες να ζήσεις και τη μουσική που θες να ακούς. Προσθέτεις, ακόμα, κάποια συνοχή και λογική στη ζωή σου, γιατί, αν δεν το κάνεις, μοιάζει απλά κάπως έτσι: "ύπνος, φαΐ, δουλειά, σεξ, χόμπι… και μετά θάνατος”".

Περισσότερες πληροφορίες

La Femme

  • Rock-pop-folk

Η μπάντα-φαινόμενο των ’10s καταφθάνει στην Αθήνα για το μεγαλύτερο συναυλιακό πάρτι της χρονιάς

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".