Επανεφευρίσκοντας καλλιτεχνικά κοινωνικές ταυτότητες στο "Little Islands Festival"

H καλοκαιρινή πολιτιστική πρόταση της Σικίνου που συνενώνει το αιγαιακό τοπίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και την δυναμική των νέων μέσων σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση επιστρέφει με ένα διαδραστικό πολυθεματικό πρόγραμμα.

Sloush&Zarrt

Από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου το Little Islands Festival προτείνει ένα διαδραστικό πολυθεματικό πρόγραμμα που καλεί το κοινό να γίνει από θεατής συμμέτοχος και συνδημιουργός σε ένα ταξίδι γεμάτο από εικόνες και ήχους.

Luca Baldini

Καθιερωμένο πια ως η καλοκαιρινή πολιτιστική πρόταση της Σικίνου, το Little Islands Festival αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης που συνενώνει το αιγαιακό τοπίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και την δυναμική των νέων μέσων σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση. Σε αυτό τον χώρο, η αναζήτηση νέων τόπων και τρόπων έκφρασης που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά, την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική των μικρών κοινοτήτων ανά τον κόσμο, συνιστά την ταυτότητα του Φεστιβάλ.

Η νέα έκδοση του Little Islands Festival αναστοχάζεται την έννοια της κοινότητας μέσα από τη θεματική "Communality". Επανεφευρίσκοντας καλλιτεχνικά κοινωνικές ταυτότητες, κυρίαρχους μύθους και ιδεολογήματα του σύγχρονου κόσμου, η φετινή διοργάνωση ανιχνεύει το περιεχόμενο της κοινότητας, αναζητά τα νήματα συνέχειας από το παρελθόν,  και οραματίζεται τις ποιότητες των σύγχρονων κοινοτήτων.

Karen T

Προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, animation και video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και ζωντανές AV performances στην κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά καθώς και παράλληλες δράσεις, όπως εναλλακτικές ψηφιακές περιηγήσεις ανοιχτές για το κοινό, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Με αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο της Σικίνου κάθε σημείο του νησιού φιλοξενεί μια καλλιτεχνική δράση και μεταμορφώνεται σε πεδίο παιχνιδιού, γνωριμίας και δημιουργίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe Institut-Athen.

19 – 22 Αυγούστου | Κάστρο Σικίνου, Χώρα, Κυκλάδες littleislandsfest.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Τόσκα" στο Ηρώδειο: σταθερή καλλιτεχνική αξία και …εισπρακτική επιτυχία!

15 χρόνια μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στον κεντρικό ρόλο στο θέατρο "Ολύμπια", η Λετονή υψίφωνος Κριστίνε Οπολάις απέδειξε ότι παραμένει μία σκηνικά εκθαμβωτική Τόσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
05/08/2022

Οι Pink Floyd, ο αρχαίος θεός Πάνας και ο "Άνεμος στις Ιτιές"

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, το ντεμπούτο τους "The Piper At The Gates of Dawn" παραμένει θεμελιώδες για το τι εννοούμε μιλώντας για ψυχεδελικό rock.

Madrugada: Αλλαγές στις τιμές εισιτηρίων για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Η Ελληνονορβηγίδα Amanda Tenfjord θα ανοίξει το πολυαναμενόμενο live στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η Μαρίζα Ρίζου μάς καλεί να βγούμε "Μαζί της Στο Φως"

Η καλλιτέχνις με το εκρηκτικό ταπεραμέντο και την ακομπλεξάριστη σκηνική παρουσία προσγειώνεται στον Βύρωνα και ερμηνεύει τραγούδια-σταθμούς αλλά και καινούριες διασκευές στο Θέατρο Βράχων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θυμάται το Νίκο Ξυλούρη

Αφιέρωμα στον "Αρχάγγελο της Κρήτης" ετοιμάζει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης με μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο, μαζί με την οικογένεια Ξυλούρη.

Monophonics και Ταφ Λάθος στη σκηνή της Τεχνόπολης

Οι φθινοπωρινές συναυλίες ανοίγουν δυναμικά με την αμερικανική μπάντα να επιστρέφει στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live.

Δύο μαγικές νύχτες με τον Mario Biondi

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής επιστρέφει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και μας χαρίζει αξέχαστες μουσικές βραδιές.