"Τα Κυπο-Θεατρικά": Ένα αφιέρωμα στο πολύπλευρο έργο του Νίκου Κυπουργού

Οι Γιάννης Διονυσίου, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Κατριβέση, Δημήτρης Πακσόγλου, Μαρίνα Σάττι, Ερασμία Μαρκίδη και Έλενα Παπαδημητρίου σε αγαπημένα και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη.

Νίκος Κυπουργός

Μια ατμοσφαιρική βραδιά, αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο του Νίκου Κυπουργού για το θέατρο, που εκτείνεται από το Αρχαίο Δράμα ως το μιούζικαλ, θα πραγματοποιηθεί στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, το Σάββατο 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022. Μέσα από απρόσμενες συναντήσεις, εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα μας αποκαλύψουν τα πολλά πρόσωπα της μακρόχρονης πορείας του, μέσα από αγαπημένα, αλλά και άγνωστα τραγούδια του. Ο Νίκος Κυπουργός θα διευθύνει τους Γιάννη Διονυσίου, Χρήστο Θηβαίο, Μαρία Κατριβέση, Δημήτρη Πακσόγλου και τη Μαρίνα Σάττι με την Ερασμία Μαρκίδη και την Έλενα Παπαδημητρίου. 

Η έντονη ενασχόληση με του Νίκου Κυπουργού με το θέατρο ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και συνεχίζεται ως σήμερα. Μεταξύ των δεκάδων συνεργασιών του, δούλεψε για το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης, το Εμπρός, το Αμφιθέατρο, το Θέατρο του Νότου, το Αμόρε και πολλά άλλα. 

Συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Κυπουργός
Τραγουδούν: Γιάννης Διονυσίου, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Κατριβέση, Δημήτρης Πακσόγλου, Μαρίνα Σάττι με την Ερασμία Μαρκίδη και την Έλενα Παπαδημητρίου
Μουσικοί: Μαρίνος Γαλατσινός κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο, Σταύρος Λάντσιας πιάνο, κρουστά, Τάσος Μισυρλής βιολοντσέλο, Μιλτιάδης Παπαστάμου βιολί
Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Εκτέλεση παραγωγής Cricos Events

Προπώληση εισιτηρίων (€ 25-5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

23/04/2024

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.