5 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για την Γιορτή της Μουσικής

Ο αγαπημένος θεσμός της 21ης Ιουνίου γίνεται αφορμή για να συναντηθούμε σε διαφορετικά σημεία της πόλης με σημαντικούς εκπροσώπους από διαφορετικά μουσικά είδη.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

1.    

Στον αγαπημένο καλοκαιρινό μουσικό θεσμό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση, και η Πρώτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συναντούν το Συγκρότημα Κρουστών Τύπανα και το έργο του Στιβ Ράιχ "Drumming". Συμμετέχουν, επίσης, τρία από τα σχήματα που ξεχώρισαν στις ακροάσεις του ΜΜΑ, με τίτλο "Ανοιχτές Πλατφόρμες", σε μια συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου.

2.    

Όπως κάθε χρόνο, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η λαμπρή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, θα συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα, την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάννες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί, ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια εξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Guy Braunstein.

3.    

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής που ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Ιδρύθηκε με σκοπό τη διάδοση και διάσωση της ελληνικής μουσικής και έχει παρουσιάσει μια σειρά από ειδικά αφιερώματα στο έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Στις 21 Ιουνίου θα εμφανίστεί στο Γήπεδο Κονίστρας, στα Πετράλωνα, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Αθηναίων με τίτλο "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή".

4.    

Ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Μουσικη Βιβλιοθηκη "Λιλιαν Βουδουρη", με τίτλο "Beethoven Pastoral Project", εμπνέεται από το αντίστοιχο παγκόσμιο πρόγραμμα, το οποίο μέσω της Συμφωνίας αρ. 6, της επονομαζόμενης "Ποιμενικής", προβάλλει τη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Σε μια εκδήλωση με πολλές πτυχές, το κοινό θα απολαύσει καταξιωμένους μουσικούς να ερμηνεύουν έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, αλλά και νέα παιδιά που συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε αυτό το πολύπλευρο project (Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονικά δελτία εισόδου). 

5.  

Η Ανοιχτή Ορχήστρα συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής και γιορτάζει με την πρώτη μας συναυλία στον πεζόδρομο της Ερμού (απέναντι από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού). Η Ανοιχτή Ορχήστρα αποτελεί μια συλλογική κίνηση 150+ καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2021 εν μέσω πανδημίας. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχοει, να παίξει και να παρακολουθήσει πρόβες ή δράσεις.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.