Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία

Με ένα πρόγραμμα και σε έναν χώρο που βρίθουν συμβολισμών.

ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφήνει τη βάση της στην Αθήνα και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία για μια μοναδική εμφάνιση με ελεύθερη είσοδο στις 26 Ιουνίου. Ο χώρος της συναυλίας, καθώς και το πρόγραμμα βρίθουν συμβολισμών. Πιο αναλυτικά, την Ορχήστρα θα φιλοξενήσει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στο προσεγμένο προαύλιό του, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται εμβληματικά έργα Ελλήνων δημιουργών, αλλά και μια δημιουργία καθοριστική για την ιστορία και την εξέλιξη της συμφωνικής μουσικής.

Προαύλιο Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη Συμφωνία αρ.1 του Μπετόβεν, έργο που εκφράζει σαφώς τις επιρροές, αλλά και την καινοτόμα ματιά του συνθέτη του. Την έναρξη της βραδιάς σηματοδοτούν τέσσερις από τους 36 Ελληνικούς Χορούς του μοντερνιστή Νίκου Σκαλκώτα. Αμέσως μετά, οι μουσικοί ερμηνεύουν το ατμοσφαιρικό Adagio του πολυαγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει η ταλαντούχα νέα αρχιμουσικός Κάτια Μολφέση.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο Θησαυρός του Παναγιώτη Τούντα": Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι

Το δεύτερο μέρος της σειράς συναυλιών του Ελληνικού Σχεδίου αφιερωμένες στο ρεμπέτικο παρουσιάζει άγνωστα και ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου Σμυρνιού συνθέτη σε πρώτη εκτέλεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

"Eros": Η νέα peformance της Avant garde Σοπράνο Μαρίκας Κλαμπατσέα είναι μια ωδή στον έρωτα

Η Σοπράνο και συνθέτρια της πρωτοποριακής μουσικής σκηνής παρουσιάζει ένα μήνυμα χαράς, δίνοντας φως σε μια εποχή που όλα φαίνονται θαμπά...

Σαββατόβραδα στο "Ivis 4" παρέα με τη Λίνα Ροδοπούλου

Το εστιατόριο με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου υποδέχεται την ταλαντούχα μουσικό παρέα με τον Χρήστο Κουμούση.

Μιλώντας για τα "Τραγούδια της Σωτηρίας"

Η Χριστίνα Μαξούρη και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, που ανεβαίνει στο ΠΛΥΦΑ, μάς λένε για τα τραγούδια της "αρχόντισσας του ρεμπέτικου" και τις δικές τους ιστορίες από αυτά.

22nd Athens Jazz: Open Call ελληνικά τζαζ σχήματα

Για επτά ολόκληρες ημέρες, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη.

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.