Οδηγός Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία

Με ένα πρόγραμμα και σε έναν χώρο που βρίθουν συμβολισμών.

ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφήνει τη βάση της στην Αθήνα και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία για μια μοναδική εμφάνιση με ελεύθερη είσοδο στις 26 Ιουνίου. Ο χώρος της συναυλίας, καθώς και το πρόγραμμα βρίθουν συμβολισμών. Πιο αναλυτικά, την Ορχήστρα θα φιλοξενήσει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στο προσεγμένο προαύλιό του, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται εμβληματικά έργα Ελλήνων δημιουργών, αλλά και μια δημιουργία καθοριστική για την ιστορία και την εξέλιξη της συμφωνικής μουσικής.

Προαύλιο Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη Συμφωνία αρ.1 του Μπετόβεν, έργο που εκφράζει σαφώς τις επιρροές, αλλά και την καινοτόμα ματιά του συνθέτη του. Την έναρξη της βραδιάς σηματοδοτούν τέσσερις από τους 36 Ελληνικούς Χορούς του μοντερνιστή Νίκου Σκαλκώτα. Αμέσως μετά, οι μουσικοί ερμηνεύουν το ατμοσφαιρικό Adagio του πολυαγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει η ταλαντούχα νέα αρχιμουσικός Κάτια Μολφέση.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όταν ο Iggy Pop και ο Liam Gallagher έδωσαν ένα εξαιρετικά ειλικρινές live

Εμβληματικοί, οι δύο θρύλοι τις μουσικής Iggy Pop και Liam Gallagher "μίλησαν" με ευθύτητα με το κοινό. Και αυτό τους αποθέωσε. Σχεδόν όλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
03/07/2022

30 Χρόνια Sani Festival

Θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης.

Σπουδαίοι βιολιστές (Λοζάκοβιτς, Μπράουνσταϊν) στις φεστιβαλικές εμφανίσεις ελληνικών ορχηστρών (ΚΟΘ, Συμφωνική ΕΡΤ)

Δύο διάσημοι βιολιστές έκλεψαν τις εντυπώσεις στις πρώτες τακτικές συναυλίες ελληνικών ορχηστρικών συνόλων στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Συναυλιακά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Άλλο ένα καλοκαίρι που σφύζει ζωή και φέρνει ξανά κοντά μας συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία της Laurie Anderson στο Ηρώδειο

H πρωτοποριακή περφόρμερ από τη Νέα Υόρκη φιλοξενείται στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Τι θα δούμε στο Summer Festival του Δήμου Ζωγράφου αυτή την εβδομάδα

Το 3ο "Summer Festival" που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου γεμίζει τις καλοκαιρινές μας βραδιές φιλοξενώντας στη Βίλα Ζωγράφου γνωστούς καλλιτέχνες με μια ευρεία γκάμα ρεπερτορίων.