4 μουσικά φεστιβάλ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Από celtic punk και πειραματική electronica, μέχρι metal και hip hop - η Αθήνα έχει μια πρόταση για εσένα ό,τι κι αν ακούς.

Bonobo © Grant Spanier

Η Αθήνα ροκάρει!

Οι Dropkick Murphys θα είναι οι headliners του AthensRocks 2022
Dropkick Murphys

To Athens Rocks Festival επιστρέφει στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα 13/6, με τέσσερις αγαπημένες μπάντες στο line-up του. Πρωταγωνιστές οι Dropkick Murphys, που εδώ και 25 χρόνια αποτελούν συνώνυμο του celtic punk. Το γκρουπ από τη Μασαχουσέτη θα πλαισιώσουν οι Villagers of Ioannina City, που μπολιάζουν στοιχεία της ελληνικής παράδοσης με progressive rock επιρροές, και οι Αυστραλοί Rumjacks που επανέρχονται με το νέο ξεσηκωτικό άλμπουμ "Hestia". Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Fundracar, που παίζουν punk με βουκολικά πνευστά, rave syths και psych reggae παραληρήματα.

Ένα μουσικό διήμερο για όλα τα γούστα

Slowthai
Slowthai

Το Plisskën Festival στήνει τον Ιούνιο (12 & 13) στην Τεχνόπολη ένα ατελείωτο πάρτι με μερικά από τα πιο hot ονόματα της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Headliners θα είναι ο Bonobo, η "ψυχή" του downtempo, και ο Caribou, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς ηλεκτρονικής μουσικής, που θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show. Τις πολυσυλλεκτικές βραδιές του φεστιβάλ απαρτίζουν πάνω από 40 support acts, τέσσερις σκηνές αλλά και art και visual installations. O Βρετανός ράπερ Slowthai, η πρωτοποριακή DJ Avalon Emerson, οι surf pop Beach Bunny, το παιδί-φαινόμενο Boy Pablo, οι underground ράπερ Jay Electronica και TOMM¥ €A$H και η εκρηκτική περσόνα Yves Tumor με την μπάντα του είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις του φετινού Plisskën. Το lineup θα συμπληρώσουν live/DJ sets από σημαντικούς καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής και techno μουσικής, ενώ δεν θα λείψουν ονόματα που θα δούμε για πρώτη στην Αθήνα, όπως οι Mala Rodríguez, Kampire, keiyaA, KOKOKO!, Lea Porcelain, Pelada, Space Afrika και Tropical Fuck Storm. Δείτε εδώ 6 highlights που δεν πρέπει να χάσετε.

Up The Hammers!

Skyclad
© Mark Mylchreest
Skyclad 

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο, το Up The Hammers 2022 επιστρέφει με ένα δυνατό φεστιβαλικό διήμερο στις 10 και 11 Ιουνίου στο "Gagarin". Headliners της πρώτης ημέρας του metal μαραθωνίου θα είναι οι Scyclad (φωτό), ενώ το main act του Σαββάτου αναλαμβάνουν οι θρυλικοί Αμερικανοί των 80s, Titan Force. Όπως κάθε χρόνο, των 16 εγχώριων και ξένων ονομάτων του line up, θα προηγηθεί warm-up ημέρα, την Πέμπτη 9, με τους Atlantean Kodex επικεφαλής.

Ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ

4 μουσικά φεστιβάλ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - εικόνα 4

Ρηξικέλευθες ηχητικές περφόρμανς καταλαμβάνουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου (9 μ.μ.), τον Χώρο Η της Πειραιώς 260. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM Festival και το Ινστιτούτο Γκαίτε, συνεχίζουν τη συνεργασία τους και αναδεικνύουν τις νέες τάσεις της πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής και τους πιο υποσχόμενους εκπροσώπους της. Ηeadliner της βραδιάς, η Beste Aydin, a.k.a Nene H, που θα ενώσει της δυνάμεις της με τη γεωργιανή χωρωδία Ensemble Basiani συνδυάζοντας την αβανγκάρντ τέκνο με το πολυφωνικό τραγούδι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Rocks 2022

  • Rock-pop-folk

Οι Dropkick Murphys, οι Villagers of Ioannina City, οι The Rumjacks και οι Fundracar συναντιούνται για πρώτη φορά σε φεστιβαλική σκηνή και υπόσχονται ένα ατελείωτο μουσικό πάρτι με κιθάρες, τύμπανα, head banging και χορό μέχρι τελικής πτώσης.

Plisskën Festival 2022 (Ημέρα 2η)

  • Φεστιβάλ

Στη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στο επίκεντρο βρίσκεται η «ψυχή» του downtempo BONOBO, από τα πλέον αγαπημένα και πολυαναμενόμενα acts. Το line up συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, ο πολλά υποσχόμενος Βρετανός ράπερ Slowthai, η πρωτοποριακή Avalon Emerson και η εκρηκτική περσόνα Yves Tumor & Its Band.

Plisskën Festival 2022 (Ημέρα 1η)

  • Φεστιβάλ

Headliner στο φετινό Plisskën θα είναι ο πολυτάλαντος Καναδός CARIBOU, από τους σημαντικότερους δημιουργούς σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Επίσης, μοναδικές live εμφανίσεις από το παριζιάνικο dance δίδυμο των Polo & Pan, τον ασυμβίβαστο Εσθονό TOMM¥ €A$H, τον εντυπωσιακό underground ράπερ Jay Electronica και πολλά άλλα ονόματα.

Up The Hammers Festival (Ημέρα 2η)

  • Metal

Με δυνατά ονόματα όπως οι Conception, Picture, Trespass, Traveler, Stray Gods, Vultures Vengeance, Mirror και Konquest.

Up The Hammers Festival (Ημέρα 1η)

  • Metal

To φεστιβάλ ανοίγουν διεθνή συγκροτήματα όπως οι Skyclad, Ostrogoth, Atlantean Kodex, Spitfire, Sacral Rage, Dexter Ward, Solitary Sabred και White Tower.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".