"50 χρόνια χρυσάφι" με τον Μανώλη Μητσιά στον Κήπο του Μεγάρου

Μια κιβωτός τραγούδια, μιας ζωής χρυσάφι, μια σπουδαία διαδρομή σε μια μοναδική βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου.

Μανώλης Μητσιάς

Ένα μελωδικό ταξίδι ενός απέριττου αλλά ουσιαστικού καλλιτέχνη μέσα στη νύχτα μας περιμένει στις 14 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου (9 μ.μ). Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του. 

Μαζί με τη σπουδάια ορχήστρα του θα μοιραστεί της δικής του "Γης Το χρυσάφι", "Δρόμο το Δρόμο" θα μας πάει "Περίπατο" "Σε χιλιάδες σταθμούς", θα μας τραγουδήσει για τη "μικρή Ραλλού", για τον "Γιάννη τον φονιά" και θα μας πάει "Ελευσίνα" και "Μ’ ένα παράπονο", θα μας ερμηνεύσει "Μη χτυπάς", "Αυτά τα χέρια", "Ποτέ", "Σου 'χω έτοιμη συγγνώμη", "Πιρόγα" και πολλά πολλά ακόμη. Όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Αχιλλέα Γουάστωρ.

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ | Εισιτήρια: 15 € | Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 20 Μαΐου | www.megaron.gr. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.