O Pepper 96,6 επιστρέφει στην πόλη με μια πολυσυλλεκτική συναυλία

Οι Taf Lathos, Good Job Nicky, Man Called Shadow, D3lta και Seba Cambos καλωσορίζουν το καλοκαίρι με μια εορταστική βραδιά στο Ζάππειο.

Ταφ Λάθος

Την Πέμπτη 19 Μαΐου (7 μ.μ.), Pepper 96,6 επιστρέφει σε παλιές αγαπημένες συνήθειες και μας υποδέχεται σε μια δωρεάν συναυλιακή βραδιά με αγαπημένους προσκεκλημένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες & DJs. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον πολυπολιτισμικό εξωτερικό χώρο του Ζάππειου με την υποστήριξη του This Is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζοντας την πολύ-αναμενόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Στους καλεσμένους της βραδιάς θα είναι και ο Ταφ Λάθος, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από δεκαετία ως solo καλλιτέχνης, από το πρώτο EP του, "Κάνοντας Μια Βόλτα" το 2004 ως και τον τελευταίο δίσκο του, "Deca" (2019), και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν σταματά να δοκιμάζει και να τολμά, με στίχους ποιητικούς και ωμούς, ξεκάθαρα αληθινούς καθήλωσε και τους ακροατές του Pepper στα "Church Sessions" τον Φεβρουάριο του 2020 στην Αγγλικανική Εκκλησία.

Το διαπιστώνει κανείς, βλέποντας στο YouTube τα αποσπάσματα από αυτό το live. Τα views των βίντεο ξεπερνούν κατά πολλές χιλιάδες εκείνα των υπολοίπων καλλιτεχνών που έχουν παρουσιαστεί στο project, ακόμα και μουσικών με πολλά συναυλιακά γαλόνια στους ώμους τους. Η νέα του δουλειά, με τίτλο "Χάθηκα στη Γνώση” είναι ένα κομμάτι το οποίο έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, αργότερα μέσα στο έτος.

Ο Νικος Βαρθακούρης a.k.a Good Job Nicky, εμφανίστηκε το 2020 ταράζοντας τα νερά της εγχώριας μουσικής σκηνής. Το πρώτο του τραγούδι January 8th ήταν instant hit προκαλώντας πανικό στο YouTube και στις ψηφιακές πλατφόρμες σπάζοντας όλα τα ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στην Ελλάδα και μάλιστα με αγγλικό στίχο. Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες views και streams και έγινε το απόλυτο talk of the town. 

Με γονείς τους Γιάννη Πάριο και Σοφία Αλιμπέρτη δέχτηκε από μικρός έντονες καλλιτεχνικές επιρροές μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, κατάφερε όμως να ξεχωρίσει δημιουργώντας έναν δικό του προσωπικό ήχο που αγαπήθηκε από το κοινό.
Εν αναμονή του πρώτου του αλμπουμ έχει ήδη κυκλοφορήσει δέκα singles με ενδέκατο το Heaven is Sin που ήταν υποψήφιο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.
Το εκκεντρικό αγόρι με τα μπλε μαλλιά και τη μοναδική φωνή στήνει ένα μουσικό υπερθέαμα επί σκηνής μαζί με τον Ερμή Γεραγίδη ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά για την εγχώρια ποπ σκηνή.

Μ’ένα ολοκαίνουργιο αλμπουμ και τέσσερα πετυχημένα σινγκλς, η αθηναϊκή κολεκτίβα συστήνεται στο κοινό παρουσιάζοντας ένα εμπνευσμένο soundtrack από soul, rock και cinematic επιρροές. Τους Man Called Shadow τους γνωρίσαμε το 2020 με το πρώτο τους σινγκλ High Hopes, ένα τραγούδι επηρεασμένο από την σόουλ της δεκαετίας του ’60 ερμηνευμένο από τον Anduze, την φωνή των Parov Stellar. Ακολούθησαν τα I’ve Wandered, Don’t You Worry και το τελευταίο single, το Storms & Hurricanes. Φέτος κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο απλά το όνομά τους.

Οι Man Called Shadow, απαρτίζονται από τους Δημήτρη Νάσσιο (Quasamodo, Smokey Bandits, The Q Orchestra), Λεό Τάσιο (The Q Orchestra), Alex Sid, Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος (The Bet, Adamas) πλαισιωμένοι από τους Mampre Kasardjian (πλήκτρα, ταμπουρίνι), Νικο Μαρτζιώκα (κρουστά) και Δημήτρη Γρηγοριάδη (τύμπανα). Στα φωνητικά συμμετέχουν ο Lee Anduze , η Thaliah και άλλοι φίλοι ερμηνευτές και μουσικοί που πέρασαν από το στούντιο και έβαλαν τη δική τους σφραγίδα. Ετοιμάζουν για το live τους ένα cinematic ταξίδι ηχητικών χρωμάτων, και όπως λένε και οι ίδιοι "το όνειρό μας είναι να ανέβουμε στη σκηνή 15 άτομα… και θα το καταφέρουμε!"

Ο D3lta είναι ενα νέο όνομα στην εγχώρια μουσική σκηνή που τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του δείχνουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Στα 17 του ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου και δημιούργησε το πρώτο του γκρουπ παίζοντας σε διάφορα venues εντός και εκτός Λονδίνου. Γυρνώντας στην Ελλάδα ξεκινάει την σολο καριέρα του και συνεργάζεται με τον διάσημο Βρετανό μουσικό παραγωγό Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Adèle). Εχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα τρια σινγκλς, το Hey You το Hypocrites και το Strange που ακούμε μέσα από την συχνότητα του Pepper 96.6.

Ο γερμανόχιλιανός Seba Campos σε ένα ξεχωριστό dj set με μουσικές του κόσμου, ένα dj set που συνδυάζει μοναδικά την εθνικ με τα σύγχρονα μουσικά ακούσματα
Όσοι βρεθήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην ταράτσα του Ολυμπιάς και ακούσαμε τον Seba Cambos, φύγαμε μαγεμένοι από το αισθησιακό και ατμοσφαιρικό ταξίδι που μας επιφύλαξε μέσα από τις μουσικές του.
Με καταγωγή από την Χιλή και μεγαλωμένος στην Γερμανία έχει καταφέρει να παντρέψει με έναν απόλυτα ισορροπημένο και φρέσκο ήχο μουσικές από διαφορετικές ηπείρους. Ένα χαρμάνι από μελωδίες που αντικατοπτρίζουν την καταγωγή του αλλά και τις επιρροές από την σημερινή Ευρωπαϊκή ηλεκτρονική σκηνή. Το Canto Al Sol ,το τραγούδι στον Ηλιο, αγαπήθηκε και από το κοινό του Pepper φωτίζοντας τα playlist μας και τις βραδιές μας. Υπόσχεται ιδιαίτερες μουσικές περιπλανήσεις σε ένα ατμοσφαιρικό dj set.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

25/04/2024

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.