Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης και Παιδί Τραύμα στήνουν μία μεγάλη γιορτή στο Release Athens 2022

Τον Ιούνιο, η Πλατεία Νερού φιλοξενεί τη μεγαλύτερη βραδιά του καλοκαιριού για το εγχώριο rock.

Αγγελάκας

Ο Αγγελάκας και ο Παυλίδης ξαναμοιράζονται τη σκηνή, για πρώτη φορά μετά το 2018, μαζί με τα συγκροτήματά τους – 100°C και HotelAlaska, αντίστοιχα. Μαζί τους, το Παιδί Τραύμα, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη βραδιά του καλοκαιριού για το εγχώριο rock.

Τα τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα, τόσο εκείνα με τις Τρύπες όσο και αυτά της προσωπικής του δισκογραφίας, υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την ελληνική μουσική, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους κορυφαίους δημιουργούς που ανέδειξε η εγχώρια σκηνή. Πάντα επίκαιρος και ανήσυχος, διατηρώντας ανέπαφη τη δημιουργικότητά του και με φανερή διάθεση πειραματισμού, ο Γιάννης συνεχίζει απτόητος την πορεία του, όλα αυτά τα χρόνια. Το νέο του album μαζί με τους 100°C, με τίτλο "Έχω Κέφια”, κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου, ενώ το πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει μέσα από αυτό, το εξαιρετικό "Ακόμα Περπατάω”, ήδη ακούγεται πολύ.

Τους 100°C αποτελούν οι Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα και τα δύο νέα μέλη της παρέας ο Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι. Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska σε δύο συναυλίες που περιμέναμε καιρό

Ο Παύλος Παυλίδης είναι υπεύθυνος για μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής, είτε μιλάμε για την πορεία του με τα Ξύλινα Σπαθιά, είτε για τη σπουδαία σόλο καριέρα του που ξεκίνησε σχεδόν 20 χρόνια πριν. Χαρισματικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Παυλίδης έχει αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο στην "υπόθεση" ελληνικό ροκ, με ένα πολύ προσωπικό ύφος που καθόρισε την εγχώρια μουσική όσο ελάχιστοι συνοδοιπόροι του.

Τώρα, με την νέα του μπάντα, τους Hotel Alaska, θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο set από ολόκληρη τη δισκογραφία του, από τις ημέρες των Ξύλινων Σπαθιών μέχρι τον πρόσφατο δίσκο του, "Το Μαύρο Κουτί”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Τους Hotel Alaska αποτελούν οι Φώτης Σιώτας (βιολί, λούπες), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα) και Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).

Παιδί Τραύμα

Το Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: Τις "Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις” (2018), το οποίο συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων, και το "Θα Καταστρέψω τον Κόσμο” (2020), που με τη σειρά του βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία της δεκαετίας των 90s. Πρόσφατα, το Παιδί Τραύμα μετεξελίχθηκε σε μπάντα την οποία αποτελούν οι Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spdsx), Αντώνης  Παπαδόπουλος (κιθάρα), Εmi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.