Η τέχνη συναντά την επιστήμη σε συναυλία-διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια συναυλία-διάλεξη σε ένα συναρπαστικό σύμπαν που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής.

Μέγαρο © Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

Η σειρά "Γέφυρες", που προωθεί, εδώ και περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, την ώσμωση ανάμεσα στους πολιτισμούς, στις ηλικίες, τις τέχνες, τα είδη της μουσικής και τις διαφορετικές εκφάνσεις της τεχνολογίας, στις 17 Μαΐου μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο, όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη. Η εκδήλωση έχει καλλιτεχνικό αλλά και επιστημονικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι πρόκειται για συνεργασία με το "Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος" και το "Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάζεται η διάλεξη με θέμα ("Τεχνητή νοημοσύνη και μουσική") και ομιλητή τον Θεόδωρο Γιαννακόπουλο, ερευνητή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο οποίος, μετά το τέλος της διάλεξης, θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό. Θα τον διαδεχτεί επί σκηνής το Κουαρτέτο RSLG, (Βασίλης Ρούπας-πιάνο, Γιάννης Λελούδας-τύμπανα, Στέλιος Γιαννουλάκης- ηλεκτρονικά και Νίκη Κοκκόλη-σαξόφωνο), σε μια συναυλία πειραματικής τζαζ και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Τη μουσική ενότητα της βραδιάς πλαισιώνουν οπτικά παράλληλες ψηφιακές προβολές από τον Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Eπίσης, το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση, θα δημιουργήσει τη δική του μικρή σύνθεση, με βάση το μουσικό και εικαστικό υλικό του συναυλιακού μέρους. Τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό και την επιμέλεια της σειράς "Γέφυρες" έχει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 12 € | 18 € Διάρκεια 70 λεπτά περίπου | Έναρξη: 8.30 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.