Ανάσταση σε ένα διαδικτυακό πανηγύρι με την ομάδα του Θανάση Δεληγιάννη

Γιορτάστε την ημέρα της Ανάστασης σε ένα επαρχιακό κέντρο διασκέδασης περασμένων δεκαετιών με το πανηγύρι «ENA ENA» στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

ΕΝΑ ΕΝΑ @Ανδρέας Σιμόπουλος

Ένα επαρχιακό κέντρο διασκέδασης άλλης δεκαετίας, ρετσίνα και μπίρα, πλαστικές καρέκλες, κλαρίνα και ηλεκτρονική μουσική. Αυτή η ανάσταση γιορτάζεται με ένα πανηγύρι στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με τον ηδονισμό της γιορτής, τον διονυσιασμό του κεφιού σε πρώτο πλάνο από 23 έως 26 Απριλίου. Ο Θανάσης Δεληγιάννης, διεθνής Έλληνας μουσικός της νεότερης γενιάς, και η ολλανδική ομάδα I/O ήρθαν στην Ελλάδα, μετά την Ουτρέχτη και το σημαντικό φεστιβάλ Gaudeamus, και έστησαν το μοναδικό "ENA ENA" που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης. Το "ΕΝΑ ΕΝΑ" είναι το όνομα ενός φανταστικού επαρχιακού κέντρου διασκέδασης . Κυριολεκτικά σημαίνει "ένα προς ένα" και μας θυμίζει τις φράσεις "βήμα βήμα", "σιγά σιγά", "κομμάτι κομμάτι". 

ΕΝΑ ΕΝΑ
@Ανδρέας Σιμόπουλος

Ο Θανάσης Δεληγιάννης, γνωστός από τις συνεργασίες του με μουσικά σύνολα όπως τα AskoSchönberg, Nieuw Ensemble και Atlas Ensemble, αλλά και με σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (Since She), αναφέρει: "Με αφορμή μια παιδική ανάμνηση και καταλύτη το βίωμα μιας γιορτής που διακόπτεται απρόοπτα, ο χώρος και το γεγονός του πανηγυριού γίνονται το κέντρο γύρω από το οποίο πολλά ερωτήματά μου περιμένουν μια απάντηση. Ξεκινώντας από την προσωπική εμπειρία και το ηχητικό της αποτύπωμα, με προσέλκυσε το πανηγύρι της δεκαετίας του ‘80. Το υπαίθριο πανηγύρι και η μεταφορά του στους κλειστούς χώρους των κλαριτζίδικων στις πόλεις δημιούργησαν σε μεγάλο βαθμό ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η παραδοσιακή μουσική πήρε έναν καινούριο δρόμο. Αφομοιώνοντας σταδιακά τις δυνατότητες της ενίσχυσης που έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα, συγκροτήθηκε μια νέα αισθητική, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην πρόσληψη αυτής της μουσικής".

Η παράσταση "ENA ENA" αφορά τις επιφάνειες των αναμνήσεων. Μια μπάντα, μια τραγουδίστρια, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική που παίζουν είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα των ελληνικών κλαρίνων των δεκαετιών 1970-90, αναμειγμένο με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου, κάνοντας χρήση της έντονα "ενισχυμένης" αισθητικής αυτής της εποχής – ένα αλλόκοτο πανηγύρι, με τον πλούσιο κόσμο των κλαρίνων όπως δεν τον έχετε ξαναδεί.

Το "ENA ENA" είναι μια δημιουργία και παραγωγή του I/O, σε συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Gaudeamus, mε την υποστήριξη του Performing Arts Fund (Ολλανδία), του Norma Fonds και του Γιώργου Ιγνατίδη.

Συντελεστές ΕΝΑ ΕΝΑ
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Ηχητικός Σχεδιασμός, Περφόρμανς: Θανάσης Δεληγιάννης
Σκηνογραφία & Σχεδιασμός Φωτισμών: Roelof Pothuis
Δραματουργία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη & Βοηθός Παραγωγής: Δανάη Μπελοσίνωφ
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σουρρή
Τεχνικός Ήχου: Κώστας Χαϊκάλης
Τεχνικός Διευθυντής & Τεχνικός Φώτων: Κωνσταντίνος Μαργκάς
Creative Coder: David Jonas
Project Development: Frank van der Weij
Φωνή: Νατάσα Τσακηρίδου
Βιολί: George Dumitriu
Πλήκτρα: Kaja Draksler
Ντραμς: Onno Govaert

Το βίντεο θα παραμείνει διαθέσιμο έως τις 26 Απριλίου στις 11:59 μ.μ. . Δείτε εδώ την πρεμιέρα στις 23/4 (9 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.