Τριήμερο τζαζ συναυλιών στο "Jazzet Music Hall"

Μία δημιουργική καλλιτεχνική σύμπραξη σε jazz improvisation αναζητήσεις.

Gilad Atzmon

Ενα τριήμερο συναυλιών με υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες από την τζαζ και world μουσική σκηνή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της jazz από 15 έως 17 Απριλίου στο "Jazzet Music Hall".

Το σχήμα "Andreas Polyzogopoulos Quartet" θα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον μυθικό τρομπετίστα Τσετ Μπέικερ την Παρασκευή 15 Απριλίου (9.30 μ.μ, Συνδρομή: 12€, φοιτητικό: 10€). Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι εξαίρετος συνθέτης και τρομπετίστας και το εκλεκτό κουαρτέτο του αποτελείται από τον πιανίστα Βαγγέλη Στεφανόπουλο, τον κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου και τον ντράμερ Νίκο Σιδηροκαστρίτη. O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό "Toots Thielemans” και με το πρώτο του άλμπουμ  ”Perfumed Dreams” και με το "Poly Quartet" κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό "Motives for Jazz" του Βελγίου. Έχει πέντε προσωπικά άλμπουμς, πολυάριθμες καλλιτεχνικές συνεργασίες, συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Τζαζ Νέων και έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα σημαντικά φεστιβάλ.

Χριστοφίδης
Christofis @ Half Note 2019 by Chris Kissajekian

Το Σάββατο 16 Απριλίου (9.30 μ.μ, Συνδρομή: 12€, φοιτητικό: 10€) τη σκυτάλη παίρνουν τρείς βιρτουόζοι καλλιτέχνες σε jazz και avant garde αυτοσχεδιασμούς. Ο εκρηκτικός πνευστός Χίλαντ Ατζμόν, ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής και ο ευρηματικός ντράμερ Νίκος Σιδηροκαστρίτης αυτοσχεδιάζουν πάνω σε μουσικά θέματα του κιθαρίστα. O Λευτέρης Χριστοφής όταν κυκλοφόρησε το 3ο προσωπικό του άλμπουμ "Nous Icons” (2005) από την "Blue Note Records" με συν-παραγωγό και ντράμερ τον Πολ Βέρτικο (Pat Metheny Group), ο μουσικοκριτικός Τζο Φεράρι του "Jazz Improv Magazine (by Eric Nemeyer)" είχε αναφέρει: "... γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία ... στην αρχή μου θύμισε τον PatMetheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν' ακούω το "μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή ...” Ο  Ατζμόν έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία τζαζ. Έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 15 σόλο άλμπουμς με τις πιο διάσημες τζαζ δισκογραφικές εταιρίες. Έπαιξε και ηχογράφησε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής του 20ου αιώνα, όπως οι Πολ Μακ Κάρτνεϊ, οι Pink Floyd.

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης με μία τελείως προσωπική αισθητική του ρυθμού, στη 40χρονη πορεία του, μετράει περισσότερες από 100 συμμετοχές στη δισκογραφία και πλήθος συναυλιών, ηχογραφήσεων και συνεργασιών με καλλιτέχνες και "προσπαθεί να χαράξει στην σιωπή με δυο κομμάτια ξύλο”.  

Harris Lambrakis Quartet

Την Κυριακή 17 Απριλίου (9.00 μ.μ, Συνδρομή: 12€, φοιτητικό: 10€) το συνσυλιακό τριήμερο ολοκληρώνει το εκλεκτό "Harris Lambrakis Quartet" που δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα και από τότε παρουσιάζει αποκλειστικά την πρωτότυπη μουσική που συνθέτουν τα μέλη του. Τα τελευταία 12 χρόνια, με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο, τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο ως μέλη, το σχήμα εμβαθύνει στη σχέση του με το κοινό του καθώς διερευνά τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή μουσική, οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντώνται και μπλέκονται αρμονικά με τις τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960 και την αυτοσχεδιαστική μουσική στον ήχο του σχήματος. Το κουαρτέτο έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, "Θέα” (2010) και "Μετέωρα” (2013), ενώ το τελευταίο διάστημα ολοκληρώνει τον τρίτο του δίσκο με τίτλο "Λαφίνα”. Το αποτέλεσμα, είναι ένα μουσικό ταξίδι όπου οι ακροατές μαζί με τους μουσικούς, έρχονται αντιμέτωποι με το απρόσμενο, που δεν μπορούν να το ορίσουν παρά μόνον όλοι μαζί να το ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Jazzèt Cafè, The Jazz Club

Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.