17 τραγούδια για τη St. Patrick's Day

Όλα τα κομμάτι που πρέπει να ξέρεις για την πιο μουσική (και μεθυστική) μέρα του χρόνου.

stpatricks_pints

Στην Ελλάδα η δημοφιλία της γιορτής του St. Patrick μπορεί να μη φτάνει τα επίπεδα άλλων του εξωτερικού, όπως το Χάλογουιν για παράδειγμα, όμως, κάθε χρόνο σε ιρλανδικές ή μη παμπ της επικράτειας η 17η Μαρτίου σηματοδοτεί τη νύχτα που η μαύρη μπίρα ρέει άφθονη και στα ηχεία παίζει σπουδαία ιρλανδική μουσική.

Στο "α" δεν είναι η πρώτη φορά που τιμούμε τον εορτασμό του προστάτη άγιου της Ιρλανδίας, έχοντας ήδη φτιάξει ένα σχετικό mixtape, ωστόσο επανερχόμαστε με μια ανανεωμένη λίστα κλασικών folk τραγουδιών που ανήκουν στην κατηγορία των κλασικών για τη συγκεκριμένη μέρα. Εξάλλου, εκτός από την κατανάλωση αλκοόλ (στην οποία συστήνουμε υπευθυνότητα), η μέρα του Αγίου Πατρικίου είναι συνυφασμένη με το αντάμωμα των αγαπημένων φίλων και το αδιάκοπο τραγούδι.

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, κατάλληλα ακούγοντας παρακάτω την playlist με όλα τα τραγούδια που πρέπει να ξέρετε ανήμερα του St. Patrick και επιπλέον, διαβάστε τα πάντα για τη φρέσκια κορυφαία φουρνιά Ιρλανδών folk μουσικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

27/09/2022

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.