Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής για τη συναυλία Σοκόλοφ και την αναθεώρηση του προγραμματισμού του 2022

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έκανε σχετική ανακοίνωση που απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα για την αναθεώρηση του προγραμματισμού του.

Μέγαρο Μουσικής Χάρης Ακριβιάδης

Το Μέγαρο Μουσικής απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα για την αναθεώρηση του 
προγραμματισμού του με ανακοίνωση που αναλύει τους λόγους αυτής της απόφασης και αναφέρει τα εξής: "Πάγια στάση και πολιτική του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν και παραμένει η προστασία της τέχνης και του πολιτισμού, ο σεβασμός των καλλιτεχνών και της προσφοράς τους χωρίς διακρίσεις οιασδήποτε φύσεως. Το Μέγαρο αποτελεί μια όαση πολιτισμού που απευθύνεται με τις δράσεις του σε όλους και στηρίζεται σε μουσικούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, της Επιστήμης και των Τεχνών  που τιμά για το ταλέντο και την προσφορά τους, ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως, γλώσσας και θρησκείας.
 
Δυστυχώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν ανατρέψει τις συνήθεις πρακτικές προγραμματισμού και οδηγούν σε απρόβλεπτες τροποποιήσεις και αναβολές, προερχόμενες σε αρκετές περιπτώσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, αλλά και από τις ίδιες τις συνθήκες που διαμορφώνονται. 

Με απόλυτη προσήλωση στην αποστολή του Μεγάρου, που είναι να υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό χωρίς διακρίσεις, και με απόλυτη συναίσθηση του ότι η τρέχουσα συγκυρία μπορεί να φέρει σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης που έχουν κληθεί στο Μέγαρο, σε δυσχερή θέση, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή που εμπλέκεται στις πολεμικές συγκρούσεις, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι αλλού αλλά μπορεί να έχουν δεσμούς με πρόσωπα εγκατεστημένα ή πολιτικά εκτεθειμένα στις χώρες των εμπολέμων, ή και να είναι και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες πολιτικά εκτεθειμένοι, αποφάσισε να τροποποιήσει τον προγραμματισμό του και να προχωρήσει στην αναβολή ορισμένων αρχικά προγραμματισμένων συναυλιών. Ηδη προβλέπεται για τη συναυλία Σοκόλοφ, στην οποία δύο δημοσιεύματα αναφέρονται, ο επαναπρογραμματισμός της, και αναμένεται η απάντηση των εκπροσώπων του για νέα συναυλία στις αρχές Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου 2022.  
 
Ο ΟΜΜΑ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα, καταδικάζει την προσφυγή στη βία και στον πόλεμο και εύχεται να επιστρέψουμε το ταχύτερο στις συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού που θεωρούσαμε μέχρι τώρα αυτονόητες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαικού πολιτισμού. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
29/09/2022

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.