Το γυναικείο σχήμα VickiKristinaBarcelona χαρίζει μια cult ματιά στη μουσική του Tom Waits

Το power trio από τη Νέα Υόρκη έρχεται για τέσσερα ξεχωριστά βράδια στο Half Note Jazz Club.

VickiKristinaBarcelona

Τρεις απίθανες φωνές και εξαιρετικές μουσικοί από τη Νέα Υόρκη έρχονται για τέσσερα βράδια, 18 με 21  Μαρτίου, στο Half Note. Μαζί τους, διάχυτη στο χώρο, η μουσική του Tom Waits που όλοι αγαπήσαμε, με μια άλλη απρόσμενη ματιά. Το σχήμα, το ονόμασαν συμπτωματικά VickiKristinaBarcelona, εμπνευσμένες κάποια δεδομένη στιγμή από την σχετική ταινία του Woody Allen που αφορούσε τις περίπλοκες σχέσεις με παρουσία τριών γυναικών στην ζωή ενός καλλιτέχνη.  Έτσι κάπως οραματίστηκαν την σχέση τους σε συνάρτηση με την μουσική του Tom Waits και σκέφτηκαν να της προσδώσουν διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και εικόνα. Άλλοτε δυναμική, άλλοτε σπαραχτική, αλλά πάντα παιχνιδιάρα.

Το τρίο των VickiKristinaBarcelona είναι η Rachelle Garniez, η Amanda Homi και η Terry Radigan, όλες τους κορυφαίες μουσικοί από διαφορετικές κατευθύνσεις και με διαφορετικά βιώματα. Καταξιωμένες οι ίδιες και συνηθισμένες στο να διηγούνται ιστορίες μέσω διαφορετικών ειδών μουσικής, βρήκαν πρόσφορο υλικό στην μουσική του αγαπημένου τροβαδούρου Waits και λένε τις ιστορίες του με μία συγκλονιστική τριφωνία, με απρόσμενη ενορχήστρωση (ακορντεόν, banjos, μπουκάλια κλπ) και σκηνική παρουσία, επιτυγχάνοντας πάντοτε να ξετρελαίνουν το κοινό τους.

VickiKristinaBarcelona

Η Νεοϋορκέζα Rachelle Garniez είναι γνωστό ελεύθερο πνεύμα και νιώθει άνετα τόσο παίζοντας στους δρόμους αλλά και στα μεγαλύτερα Concert Halls, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερα  από 12 προσωπικά άλμπουμ κι επιρροές διαφόρων ειδών μουσικής από το klezmer  στο Tin Pan Alley ή την λατινογενή soul.

Η κοσμογυρισμένη και με τον πλέον περιπετειώδη χαρακτήρα Amanda Homi, γεννήθηκε στο Λονδίνο. Τα πολύχρωμα τραγούδια της αντανακλούν το πέρασμά της από το Καρναβάλι του Ρίο, τους ρυθμούς του Bollywood, το cabaret, τους θορυβώδεις και δυναμικούς Τσιγγάνικους γάμους, ακόμη και το πέρασμά της από το δικό μας ρεμπέτικο! Το 2015 βραβεύτηκε από τα Independent Music Awards με Best story song.

Η συνθέτης, τραγουδίστρια και πολύ-οργανίστρια Terry Radigan που έχει προταθεί για Grammy, αναμειγνύει υπέροχα τον δυναμισμό και την ευαισθησία μιας μεγαλωμένης στο Brooklyn μουσικού, με την βαθειά εκτίμηση για την country, την Αμερικάνικη παραδοσιακή μουσική και την soul. Το κορίτσι που παίζει πολλά όργανα αλλά κυρίως με την κιθάρα της στα πρώτα της βήματα συγκρίθηκε σε καλλιτέχνες σαν την Emmylou Harris. Έχει ήδη πολλούς προσωπικούς δίσκους ενώ τα τραγούδια της, τα ερμηνεύουν όπως οι Ashley Mac Isaac, Trisha Yearwood, Patty Loveless, Faith Hill κι άλλοι.

Οι χαρισματικές story tellers και μουσικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι αποθεώνουν το μεγαλοφυές και ιλαροτραγικό στιχουργικό/μουσικό έργο του Tom Waits, με τον δικό τους τρόπο. Το αποτύπωσαν και σε δίσκο με τον σχεδόν φυσιολογικό τίτλο "Pawn Shop Radio”.  Ας φανταστούμε τις Triplets του Belleville, μεταμφιεσμένες σε ανέστιες υπάρξεις  της μεγάλης ύφεσης του 29’, να καβαλάνε ένα τραίνο που διέρχεται την Αμερική και σταματά για να παίζουν σε κηδείες ή dance parties, αλλά ουσιαστικά δεν πηγαίνει πουθενά. 

Προπώληση εισιτηρίων (€30-20).
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 2109213310
 

Περισσότερες πληροφορίες

Vicki Kristina Barcelona

  • Jazz-Blues-Ethnic

Το power trio από τη Νέα Υόρκη λέει τις ιστορίες του Tom Waits με μια συγκλονιστική τριφωνία, απρόσμενες ενορχηστρώσεις (ακορντεόν, banjos, μπουκάλια κ.λπ.) και σκηνική παρουσία.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".