Οι Massive Attack έρχονται τον Ιούλιο στο Release Athens

Μία από τις σπουδαιότερες trip hop μπάντες επιστρέφει στην Ελλάδα με το πιο εντυπωσιακό show τους έως σήμερα.

massive attack

To Release Athens υποδέχεται τους Massive Attack, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους έως σήμερα.

Οι Massive Attack, η μπάντα που έμαθε σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται το Μπρίστολ, γεννήθηκε το 1988 μέσα από την κολεκτίβα των The Wild Bunch. Με την πολύτιμη ενθάρρυνση αλλά και βοήθεια της Neneh Cherry, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ένα νέο δρόμο στην pop μουσική, αποφεύγοντας κλισέ και παλιές ιδέες, δημιουργώντας ένα απόλυτα προσωπικό ύφος, αταξινόμητο ακόμα, αυτό που αργότερα οι δημοσιογράφοι θα ονόμαζαν trip hop.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των πιο πρωτοποριακών ήχων της εποχής, το hip hop, την dub/reggae σκηνή, το post punk αλλά και τα απόνερα που είχε αφήσει πίσω της η έκρηξη του acid house, στο δεύτερο μισό των 80s, οι Massive Attack έφτιαξαν ένα ακαταμάχητο χαρμάνι που όχι μόνο ήταν μπροστά από την εποχή του αλλά, τελικά, άλλαξε την σύγχρονη μουσική για πάντα.

Με το σπουδαίο τους ντεμπούτο, "Blue Lines” (1991), καθιερώθηκαν άμεσα. Το πανέμορφο "Protection” (1994) επιβεβαίωσε την αξία τους και το αριστουργηματικό "Mezzanine” (1998) παραμένει μία αξεπέραστη κορυφή. Το "στοιχειωμένο" "100th Window” (2003) και το γοητευτικό "Heligoland” (2010) ολοκληρώνουν τη, μέχρι σήμερα, δισκογραφία τους που περιέχει όμως και πολλά remixes, soundtracks και EPs (με το καταπληκτικό "Ritual Spirit” να σηματοδοτεί την εντυπωσιακή επιστροφή τους, το 2016), καθώς και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως η Liz Frazer, η Tracey Thorn, o Damon Albarn, o Horace Andy, η Hope Sandoval και οι Young Fathers, μεταξύ αρκετών άλλων.

Ο 3D, ο Daddy G και οι υπέροχες φωνές που τους συνοδεύουν στα αριστουργηματικά κομμάτια τους – από το "Safe From Harm” μέχρι το "Angel” και από το "Unfinished Sympathy” μέχρι το "Teardrop” – θα δημιουργήσουν μια βραδιά που δύσκολα θα υπάρξει εφάμιλλή της. Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα. H προπώληση συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.