Οδηγός Μουσικής

Η ποίηση της κλιματικής αλλαγής και οι χιπ χοπ ιστορίες της πλατείας Βικτωρίας

Η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) επιστρέφει με νέες δράσεις.

Coal Fired: The Greek Poetry of Climate Change

Η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος του Πανεπιστημίου Κολούμπια (SNFPHI) ξεκινάει το 2022 με ένα γεμμάτο πρόγραμμα δράσεων. Παράλληλα με τις δράσεις της, η SNFPHI έχει απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την υποστήριξη νέων ή υπαρχουσών δράσεων στην Ελλάδα που υλοποιούν τις ιδέες και τα οράματα των ανθρωπιστικών επιστημών και απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, που λήγει στις 31 Ιανουαρίου.  

Πώς μπορεί η ποίηση να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή;

Η Θράκα, λογοτεχνικό περιοδικό με έδρα τη Θεσσαλία, μια περιοχή η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ξηρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και τη μη βιώσιμη γεωργία, σε συνεργασία με την SNFPHI παρουσιάζει ποίηση από όλη την Ελλάδα που αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή, όπως εκδηλώνεται στην καθημερινή ζωή και επιδρά στα φυσικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλοντα. Το online σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Θα προλογίσουν η Τιτίκα Δημητρούλια, η Φοίβη Γιαννίση και ο Θάνος Γώγος. Συμμετέχουν οι ποιητές, Δημήτρης Αγγελής, Άννα Γρίβα, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Αρτέμης Μαυρομμάτης.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά (7-8.30 μ.μ.) μέσω της ιστοσελίδας της SNFPHI και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook.

Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας!

An Album from our Square

Μετά από έναν χρόνο προετοιμασιών, το έργο του Victoria Square Project στην Πλατεία Βικτωρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι μαθητές του Δεύτερου Γενικού Λυκείου Αθηνών "Θεόδωρος Αγγελόπουλος", πολλοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες και παιδιά μεταναστών, εκπαιδεύονται στην προφορική ιστορία και τις μεθόδους της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να σταχυολογούν ιστορίες από όσους συχνάζουν στην Πλατεία, που στη συνέχεια θα αποτελέσουν το υλικό ενός άλμπουμ, σε συνεργασία με hip hop μουσικούς, καλλιτέχνες και παραγωγούς

Παρά τις δυσκολίες της πανδημικής πραγματικότητας, το Victoria Square Project ο Θοδωρής Προδρομίδης (σκηνοθέτης), ο Mc Yinka (συντονιστής του hip hop εργαστηρίου) και η Μαριλένα Κουκούλη (συντονίστρια του εργαστηρίου "Συλλέγοντας ιστορίες της πλατείας") μπαίνουν στο studio με μαθητές και ανθρώπους από την πλατεία και ξεκινούν την ηχογράφηση του hip hop άλμπουμ που εξιστορεί τις προφορικές ιστορίες της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Διαλέξεις και απογεύματα ποίησης στο "Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη"

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής "Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη" διοργανώνει σειρά διαλέξεων αλλά και απογεύματα ποίησης.

26/04/2022

Το Bolivar μετατρέπεται σε Land of Sunshine!

H Ουκρανή star της dance electronica, Miss Monique, συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με ένα set που δεν πρέπει να χάσεις.

Σtella: "Είχα την επιθυμία να κατευθυνθώ ηχητικά προς κάτι πιο vintage"

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" για το συμβόλαιο με την ιστορική Sub Pop Records, τη στροφή σε ένα πιο "παλαιικό" ύφος και τα καλοκαιρινά της σχέδια.

Panic! at the festivals: Το πιο πολυπρόσωπο συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινά

Φτιάξαμε τον πληρέστερο δυνατό οδηγό για όσα θα δούμε το επόμενο τρίμηνο κι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις όπως τους πρέπει.

Madrugada: "Πάντα νιώθαμε πως η μουσική μας ήταν γραφτό να παίζεται σε στάδια"

Η ιδιαίτερα αγαπητή μπάντα από τη Νορβηγία μας μίλησε για τη μουσική επανεκκίνηση, το νέο άλμπουμ και την επερχόμενη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο, σε μια συνέντευξη τύπου με φόντο την Ακρόπολη.

Θοδωρής Δημητρίου (Λευκή Συμφωνία): "Το ενδιαφέρον μου είναι τα πρωταρχικά συναισθήματα και οι εικόνες που γεννιούνται από στίχους και μουσική να συνεχίζουν να ταξιδεύουν"

Λίγο πριν την παρουσίαση του "Σαν τον Ήλιο" ο τραγουδιστής της ιστορικής μπάντας μας μιλάει για την ιστορία, την επανένωση και τον επόμενο δίσκο που ετοιμάζουν.

Dead Can Dance: Το πρώτο διεθνές sold-out της θερινής σεζόν

Οι Αυστραλοί έχουν σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό κοινό, που παραμένουν ακατάλυτοι παρά το κολοσσιαίο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού.