Οδηγός Μουσικής

"Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής: το Συμφωνικό Ποίημα": Αναβάλλεται η πολυαναμενόμενη συναυλία της ΚΟΑ

Η υποχρεωτική διήμερη αργία κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση των δοκιμών της Ορχήστρας και την πραγματοποίηση της συναυλίας στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Λουκάς Καρυτινός στα ηνία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αναβάλλει την έναρξη της νέας σειράς διαδραστικών συναυλιών με τίτλο "Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής" που θα παρουσιάσουν ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, μαζί με τη διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, υπό τον Λουκά Καρυτινό, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρώτη συναυλία,  "Το Συμφωνικό Ποίημα" δεν θα πραγματοποιηθεί εν τέλει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, παρά τις προσπάθειες των συντελεστών να αντικατασταθούν οι χαμένες ώρες των δοκιμών. Καθώς οι απαιτήσεις και το βάρος αυτού του  εγχειρήματος επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την υποχρεωτική αργία των δύο προηγούμενων ημερών (25-26 Ιανουαρίου) η συναυλία προγραμματίστηκε εκ νέου στις 18 Μαρτίου.

Η ΚΟΑ στην ανακοίνωση της εξηγεί ότι η "λύση αυτή επιλέγεται έχοντας συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και επιθυμώντας να αγγίξουμε τα υψηλότερα επίπεδα των προσδοκιών του κοινού". Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία στη νέα ημερομηνία ή προχωρήσουν σε επιστροφή των εισιτηρίων τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Σύλλογος "Φίλοι της Μουσικής" παρουσιάζει μια συναυλία αφιερωμένη στον Άρη και στη Λίλιαν Βουδούρη

Τα έργα "Τέσσερις εποχές" του Βιβάλντι και "Stabat Mater" του Καρλ Τζένκινς ερμηνεύει η η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.

16/05/2022

Παρέλαση και εντυπωσιακές επιδόσεις των νέων αστέρων της κλασικής μουσικής στο Μέγαρο!

Νέων ονόματα του γαλαξία της κλασικής μουσικής έφεραν φρέσκο αέρα στον θεσμό.

Διλήμματα προγραμματικών επιλογών με αφορμή δύο συναυλίες της ΚΟΑ

Δύο πρόσφατες εμφανίσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έφεραν στο προσκήνιο διλήμματα σε σχέση με το πώς καταρτίζουν τα συμφωνικά σύνολα τα προγράμματά τους.

Τέσσερις παραστάσεις στην Παιδική Μουσική Σκηνή του Μεγάρου για δύο ακόμα Κυριακές

Η Παιδική Σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής" ρίχνει αυλαία μέσα στον Μάιο με δυο τελευταίες παραστάσεις για τα τέσσερα θεατρικά της έργα.

Η τέχνη συναντά την επιστήμη σε συναυλία-διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια συναυλία-διάλεξη σε ένα συναρπαστικό σύμπαν που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας" του Μεγάρου Μουσικής.

Η σπουδαία πιανίστα Mitsuko Uchida έρχεται στον κύκλο του Μεγάρου "Piano Masters"

Η πολυβραβευμένη σολίστ σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τον Mozart και τον Schumann με τον Kurtág.

Νέος κύκλος διαλέξεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας στο Μέγαρο Μουσικής

"Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub" αποτελεί τη θεματική των επερχόμενων ομιλιών, με καλεσμένους από διάφορα πεδία της επιστήμης.