Οδηγός Μουσικής

Τρεις βραδιές βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Η μουσική ομάδα Sibilima συνδιαλέγεται με τρεις αριστουργηματικές ταινίες υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου.

Προσοχή! Λόγω των μέτρων για τον covid-19 πολλές συναυλίες αναβάλλονται. Ενημερωθείτε από τον ενημερωμένο οδηγό μας και επιβεβαιώστε την κράτησή σας πριν την έξοδό σας.
Sibilima Ensemble David Dovic

Οι Sibílima Ensemble έρχονται στο Θέατρο ΕΛΕΡ (Ελπίς-Έρως) και παρουσιάζουν για τρεις συνεχόμενες Δευτέρες (24, 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.), τρεις αριστουργηματικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου και μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, το σύνολο δημιουργεί κάθε φορά μία πρωτότυπη σύνθεση, η οποία συνδιαλέγεται με την ταινία που προβάλλεται.

Θα προβληθούν οι ταινίες "Τα φώτα της πόλης" (1931) του Τσάρλι Τσάπλιν, "Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι" (1920) του Ρόμπερτ Βίνε και "Το θωρηκτό Ποτέμκιν" (1925) του Σεργκέι Αϊζενστάιν. Το Sibilima Ensemble αποτελείται από τους Χαράλαμπο Καρασαββίδη (βιολί), Καλλιόπη Μητροπούλου (βιολί,φωνή), Στέλιο Παπαναστάση (βιόλα), Γιώργο Ταμιωλάκη και Λευτέρη Ανδριώτη (κρητική λύρα). Αντλούν υλικό από την παλαιά έως την σύγχρονη εποχή καθώς επίσης ηχοχρώματα και  τεχνοτροπίες από παραδοσιακές και λόγιες μουσικές του κόσμου. Η πρόκληση  για την ομάδα είναι η οργανική σύνδεση αυτών των διαφορετικών μεταξύ τους  στοιχείων.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ελέρ

Φρυνίχου 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Piano in Love": ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες και συγγραφείς που έχουν γράψει για τον έρωτα

Ο βραβευμένος πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος και ο ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς συνθέτουν μια "ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή" με θέμα τον έρωτα.

19/01/2022

Έργα σπουδαίων δημιουργών χαρίζουν "Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα"

Η νέα έκθεση επιχειρεί να αναδείξει την πολύτιμη φυσιογνωμία της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας του περασμένου αιώνα μέσα από έργα διαφορετικών τεχνοτροπιών και κατευθύνσεων.

Νέα παράταση για τις εμφανίσεις της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Θέατρο Παλλάς

Μετά από οχτώ σαρωτικές συναυλίες και περισσότερα από 11.000 εισιτήρια, η ερμηνεύτρια συνεχίζει για δύο ακόμη βραδιές.

Παρουσίαση του βιβλίου "Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες" με προβολή ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή

Μια πρώτη γνωριμία με τις ποινικές κρατούμενες στις ελληνικές φυλακές μέσα από δικές τους μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια και φωτογραφίες.

Η Beth Hart έρχεται στο Θέατρο Βράχων για μια μοναδική βραδιά

Μια αυθεντική blues rock συναυλία από την οποία δεν θα λείψει κανείς.