Η παράσταση "From Cabaret to Piree Port" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν μας ταξιδεύουν στην μεσοπολεμική περίοδο.

From Cabaret to Piree

To Καμπαρέ είναι παιδί της εξαθλίωσης που έρχεται με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης. Έρχεται, όμως, κι από μια εποχή άνθησης του πολιτισμού και της επιστήμης. Χορός, πολιτική, κουλτούρα, σάτιρα και λογοπαίγνια αναμειγνύονται και συνθέτουν τον πιο εναλλακτικό χώρο διασκέδασης. Το καμπαρέ γίνεται φόρουμ αμφισβήτησης και πολιτιστικής πρωτοπορίας. 

Κάθε Παρασκευή, στις 9.45 μ.μ., το καμπαρέ επιστρέφει στον Πειραιά, στο λιμάνι. Εκεί, όπου συναντιούνται και ανακατεύονται οι άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη και μπλέκουν τις ιστορίες και τους πολιτισμούς τους. Τέσσερεις performers, ένα ακορντεόν, μία γυναικεία, μία αντρική φωνή και ένας, διαφορετικός κάθε φορά, καλλιτέχνης έκπληξη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ταξιδεύουν μέσα από τραγούδια, χορό, ποίηση και λόγο. Ένα πραγματικό καμπαρέ για το κοινό του σήμερα. 

Καμπαρέ

Στην παράσταση "From Cabaret to Piree", σε αυτή την παλιά αποθήκη,  το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν μας ταξιδεύουν στην μεσοπολεμική περίοδο. Αυτό το λιμανίσιο θέαμα φιλοξενείται στη γειτονιά του Άγιου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά. Στο χώρο αντικρίζεις μια άλλη εποχή με ατμοσφαιρικό ύφος και vintage διάκοσμο. Μπορείτε να απολαύσετε το ολοκαίνουργιο μενού και  ξεχωριστές ετικέτες. Συμμετέχουν οι Matthaia X. Spitadaki (φωνητικά), Nikos Ziaziaris (Master of Ceremony), Artemis Vavatsika (ακορντεόν) και πολλοί καλεσμένοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".