Οδηγός Μουσικής

Επιστροφή για την «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη

H εμβληματική όπερα ξανά επί σκηνής μετά τη sold out επιτυχία του 2014.

Προσοχή! Λόγω των μέτρων για τον covid-19 πολλές συναυλίες αναβάλλονται. Ενημερωθείτε από τον ενημερωμένο οδηγό μας και επιβεβαιώστε την κράτησή σας πριν την έξοδό σας.
Επιστροφή για την «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη

Το κλασσικό αριστούργημα – σταθμός της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που έγινε sold out επιτυχία από την πρώτη κιόλας χρονιά εμφάνισής του το 2014, έρχεται ξανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Ιδρύματος στις 3, 5, 28 και 30 Δεκεμβρίου. Η μεταφορά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη υπόσχεται μία πραγματική εμβύθιση στον κόσμο των κεντρικών ηρώων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Χωρίς πρόθεση για μεταφορά στον χωροχρόνο αλλά με την βέβαιη διάθεση για ψυχογράφημα της «Φόνισσας», καθώς την ακολουθούμε σε όλα τα βήματά της μέσω της μουσικής, από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ψυχής μέχρι τις φωτεινές στιγμές. Πρόκειται για σύνθεση που ανήκει στην κατηγορία Literaturoper, καθώς στηρίζεται σε λογοτεχνικό έργο. Το ποιητικό κείμενο με την υπογραφή του Γιάννη Σβώλου, αφήνει άθικτο το γνήσιο ιδίωμα του Παπαδιαμάντη και αποδίδει ατόφια την ιστορία της Χαδούλας.

Το σκηνικό και τα κοστούμια του Πέτρου Τουλούδη, σε συνεργασία με την Ιωάννα Τσάμη, με τη σειρά τους πλάθουν το σκοτεινό σκηνικό της περιπαθούς προσωπικότητας της Φραγκογιαννούς, όπου μιλούν τα κατώτερα ένστικτα, με τον ορίζοντα της Σκιάθου.

Στην μουσική διεύθυνση ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βασίλης Χριστόπουλος. Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ευκλείδης. Στον ρόλο της Φραγκογιαννούς η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος με διεθνή σταδιοδρομία Μαίρη-Έλεν Νέζη. Στην επιμέλεια φωτισμού ο Βινίτσιο Κέλι. Επί σκηνής πλαισιώνου επιπλέον η Ορχήστρα, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, καθώς και πολυφωνικό σύνολο.

Τιμές εισιτηρίων: €70-€55, Φοιτητικό, παιδικό: €12 | Περιορισμένης ορατότητας: €10 Προπώληση: Ταμεία της ΕΛΣ, ticketservices.gr / Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ. - Κυριακή 6.30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.