Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων τζαζ συναυλιών του, το Sani Festival με τον Branford Marsalis και τους φίλους του μας φέρνει πίσω την σπουδαία μουσική.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Φεύγοντας από τη Σάνη, το κουαρτέτο του Branford Marsalis έχει κάποιες επιλεγμένες καλοκαιρινές συναυλίες στις ΗΠΑ, τις οποίες συνεχίζει τον Σεπτέμβριο αλλά και το φθινόπωρο-χειμώνα για να καταλήξει, μέσα στον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς στην Αθήνα – όχι τη δικιά μας αλλά της Τζόρτζια!

Σε εμάς, η 17η Ιουλίου στον όμορφο λόφο της Σάνης, άφησε την επίγευση μιας πραγματικά όμορφης και δυναμικής, δημιουργικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του post-bop, τζαζ – από αυτές που θέλουμε και μας αρέσει να απολαμβάνουμε από μουσικούς του μεγέθους ενός Justin Faulkner, ενός Eric Revis, ενός Joey Calderazzo και, φυσικά, ενός Branford Marsalis.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 1

Έχοντας δει για πρώτη φορά τους δυο μεγαλύτερους αδελφούς Marsalis (Branford και Wynton) ως μέλη των Jazz Messengers στην Αθήνα το 1981 και ξανά μερικά χρόνια αργότερα, στο φεστιβάλ της Πάτρας το 1989, και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον πάντα την δισκογραφική πορεία του Branford ως τις μέρες μας, βρίσκω ότι ένα live από αυτό το γκρουπ – που έχει πανίσχυρους δεσμούς μεταξύ των μελών του – κρατάει την δυναμική της τζαζ σε πολύ ψηλά επίπεδα και πάντα ανοιχτή σε εκπλήξεις ακόμα και όταν το υλικό μιας performance δομείται πάνω σε πολύ γνωστές συνθέσεις, original ή standards, που πάντα όμως βρίσκουν έναν φρέσκο δρόμο και τρόπο να μας προσεγγίζουν.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 2

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συναυλίας – που κράτησε ακριβώς μιάμιση ώρα – ήταν να μας χαρίζει απόλαυση μέσα από το δεξιοτεχνικό παίξιμο των μουσικών και την δημιουργική τους ευρηματικότητα. Εντάξει, μπορεί να μην μας έπαιξαν το «The Windup» του Keith Jarrett που πολύ θα ήθελα να ακούσω, όμως για μια ακόμα φορά – πολλοστή – είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόση ακόμα πιο πολύ ωραία μουσική μπορεί να βγει μέσα από μια μπαλάντα όπως το «The Way You Look Tonight». Κι ένοιωσα να γεμίζω με classics όπως το «Doxy» ή το «Mood Indigo»…

Η παρουσία του Branford Marsalis και του κουαρτέτου του στο φετινό Sani Festival ήταν ένα κορυφαίο event που, εν μέσω πανδημίας, μας βάζει ξανά με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο κλίμα των σπουδαίων και ξεχωριστών τζαζ συναυλιών. Με τον παλιό, καλό τρόπο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".