Το Sani Festival είναι ξανά εδώ! Δηλαδή, εκεί – στη Χαλκιδική!

Το γνωστό και πετυχημένο φεστιβάλ του Sani Resort επιστρέφει ξανά στον όμορφο και φιλόξενο λόφο της Σάνης καλώντας για μια ακόμα φορά τους μουσικόφιλους σε όμορφες βραδιές.

Το Sani Festival είναι ξανά εδώ! Δηλαδή, εκεί – στη Χαλκιδική!

Με την περυσινή γενική απαγόρευση της πανδημίας, ένας ακόμα ιστορικός θεσμός για τα μουσικά / συναυλιακά πράγματα στη χώρα μας, το Sani Festival, αναγκάστηκε να βάλει κι αυτό φρένο! Επιστρέφοντας όμως αυτό το καλοκαίρι δριμύτερο, με τις γνωστές του αισθητικές κατευθύνσεις όπως καταγράφονται στο Jazz on the Hill, τις Greek Variations, τους Sounds of the World και International Sounds και τα Classical Waves.
Η φετινή διοργάνωση του Sani Festival είναι αφιερωμένη στην επί σειρά ετών καλλιτεχνική του διευθύντρια, την Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, που έφυγε πρόωρα...

Με καθαρά διεθνές πρόσωπο, το Sani Festival φιλοξενεί και φέτος δυνατά και ενδιαφέροντα ονόματα.

Avishai Cohen

[10 Ιουλίου] Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους τζαζ τρομπετίστες, ο Avishai Cohen τα τελευταία χρόνια χτίζει ένα σπουδαίο όνομα σε διεθνές επίπεδο χάρη στις ιδιαίτερα δημιουργικές μουσικές του κατευθύνσεις που αντικατοπτρίζονται δισκογραφικά στις παραγωγές του στην εταιρία ECM. Με πολυπολιτισμική βάση στον ήχο του αλλά και πολυμορφική διάσταση στη μουσική του, ο Avishai Cohen έχει ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο του μεγάλου – και πολυβραβευμένου – ταλέντου και βαδίζει σε έναν δρόμο αντίστοιχο με αυτόν του μέντορά του, του Miles Davis. Στον πιο πρόσφατο δίσκο του, «Big Vicious», με τον ίδιο στην τρομπέτα και το συνθεσάιζερ και τους Uzi Ramirez (κιθάρα), Yonatan Albalak (κιθάρα, μπάσο), Aviv Cohen (ντραμς) και Ziv Ravitz (ντραμς, Live Sampling), συνδυάζει electronica, ambient και ψυχεδελικά περάσματα μέσα από τζαζ, ροκ ή και ποπ πρακτικές, κάνοντας ένα πραγματικό ταξίδι από τον Μπετόβεν ως τους Massive Attack!

Branford Marsalis

[17 Ιουλίου] Εδώ και κάποιες δεκαετίες ο Branford Marsalis κουβαλάει στις πλάτες του τόσο την ιστορία της τζαζ όσο και του τζαζ σαξοφώνου, έχοντας αποδειχθεί πραγματικός Άτλας καθώς σπρώχνει με τον καλύτερο τρόπο κάθε παλιά και διαχρονική αξία αυτής της μουσικής και την κάνει συστατικό μιας πραγματικά σύγχρονης μουσικής γλώσσας. Σε όλη αυτή την πορεία ο Branford Marsalis δεν έχει πισωγυρίσει ούτε μία στιγμή και η σταθερά δημιουργική δισκογραφική παρουσία του το αποδεικνύεει αυτό. Πέρα από τις όποιες – πολλές! – διακρίσεις του, ο Branford Marsalis έχει ως βασικό του όχημα το κουαρτέτο του. Ο πιο πρόσφατος δίσκος του γκρουπ (με Joey Calderazzo πιάνο, Eric Revis κοντραμπάσο, Justin Faulkner ντραμς και τον ίδιο στο τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο) έχει τίτλο «The Secret Between the Shadow and the Soul» είναι ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα ασύλληπτο μοντέρνο jazz classic.

Στέφανος Κορκολής | Σοφία Μανουσάκη

[24 Ιουλίου] Ο Στέφανος Κορκολής μαζί με την Σοφία Μανουσάκη και όλη την παρέα του (Κωστής Πυρένης κιθάρες και τραγούδι, Βασίλης Δεφίγγος σαξόφωνο και φλάουτο, Ρόλη Γιαμοπούλου ντραμς και κρουστά, Βίκτωρ Κουλούμπης μπάσο) διηγείται «Μουσικές ιστορίες», τις δικές του μουσικές ιστορίες με τραγούδια που έγραψε και τραγούδια που αγάπησε, με μουσικές δικές του και μουσικές άλλων που διασυνδέονται, φτιάχνοντας την δική του μουσική ιστορία. Όλα αυτά μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο του Στέφανου Κορκολή, την μουσική του πολυπραγμοσύνη και την πιανιστική του δεξιοτεχνία, με τη σπουδαία φωνή της Σοφίας Μανουσάκη και, βέβαια, με την δική μας διάθεση που από την πρώτη νότα της συναυλίας, κυριολεκτικά, εκτοξεύεται!

Mino Cinelu Band

[31 Ιουλίου] O Mino Cinelu είναι ένας σπουδαίος και πασίγνωστος περκασιονίστας με καταγωγή από τη Μαρτινίκα. Έγινε πολύ γνωστός παίζοντας με τον Miles Davis στη δεκαετία του ’80 και, έκτοτε, ως session μουσικός απλώθηκε σε όλα τα πλάτη και μήκη. Ο κατάλογος των μουσικών συνεργασιών του είναι ευρύτατος και καλύπτει όλη τη μουσική γκάμα της τζαζκαι της ποπ. Στον τελευταίο του δίσκο, «SulaMadiana», ο Mino Cinelu συνεργάζεται με τον Nils Petter Molvaer ενώ στη Σάνη έρχεται με ένα all star γκρουπ που αποτελείται από τον ίδιο Mino Cinelu (κρουστά, ντράμς, κιθάρες, τραγούδι) και τους Janycet McPherson (πιάνο, τραγούδι), Alune Wade (μπάσο), Luca Aquino (τρομπέτα).

Richard Galliano

[7 Αυγούστου] Από κάθε άποψη, ο Γάλλος ακορντεονίστας Richard Galliano έχει θέση συγκρίσιμη με αυτήν του μέντορά του, Astor Piazzolla, υπό την έννοια ότι ο Galliano έχει κάνει για την γαλλική φολκ, και ιδιαίτερα την musette, ό,τι έχει κάνει ο Piazolla για το τάνγκο: της έδωσε μια πιο μοντέρνα, ανανεωμένη και δημιουργική μορφή, προσεγγίζοντας την τζαζ και άλλες μουσικές του κόσμου. Έχοντας δουλέψει τόσο με το mainstream της γαλλικής ποπ όσο και με πιο αβάν γκαρντ όψεις της σύγχρονης τζαζ, ο Galliano είναι ένας δημιουργικός μουσικός πρώτης γραμμής διεθνώς. Στη Σάνη έρχεται με το γκρουπ του που αποτελείται από τον ίδιο στο ακορντεόν και τους Jean-Marie Écay (κιθάρα), Yaron Stavi (κοντραμπάσο) και Jean-Christophe Galliano (ντραμς).

Κατερίνα Πολέμη

[11 Αυγούστου] Λουλούδια στον λόφο της Σάνης με μια συναυλία πολύχρωμη, γεμάτη νεανική ορμή, δημιουργικό χιούμορ και μουσική δεξιοτεχνία, με ήχους και ρυθμούς από τον κόσμο. Η Κατερίνα Πολέμη και η παρέα της, με την μαγική Μαρία Παπαγεωργίου, την ξεχωριστή Παυλίνα Βουλγαράκη, με τον δημιουργικό και αυτόφωτο Θέμο Σκανδάμη και τον νεαρό Δημήτρη Κόψη με την τρυφερή φωνή. Μαζί και με μια μπάντα γεμάτη ενέργεια, φτιάχνουν μια σπουδαία βραδιά.

Νίκος Πορτοκάλογλου | Μπλε | Στάθης Δρογώσης

[14 Αυγούστου] Έχοντας την δική του μουσική ιστορία και συμπλέκοντάς την με τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που όλοι αγαπήσαμε, ο Νίκος Πορτοκάλογλου δημιουργεί ένα ζωντανό Juke Box που παίζει με τις αναμνήσεις όλων μας. Μαζί τιου οι Μπλε και ο Στάθης Δρογώσης που εμπλουτίζουν αυτή την ιστορία με τα δικά τους τραγούδια. Μια μουσική παράσταση νοσταλγίας και αισιοδοξίας, πολύχρωμη και εκρηκτική, με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες, «τραγούδια που μας έχουν μεγαλώσει»!

Ταξίδι στη μουσική και τις εικαστικές τέχνες

[21 Αυγούστου] Η Συλλογή Κωστάκη του MOMus – Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, με 1275 έργα σημαντικών καλλιτεχνών της Ρωσικής Πρωτοπορίας (Kazimir Malevich, Vasilii Kandinsky, Liubov Popova, Vladimir Tatlin, Olga Rozanova, Aleksandr Rodchenko, Solomon Nikritin, Nadezhda Udaltsova, Gustav Klucis, κ.α), συναντά τη μουσική των Transcription Ensemble, ενός από τα πιο διαρκώς εξελισσόμενα μουσικά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Με τον τίτλο Το «Sani συναντά τη Ρωσική Πρωτοπορία», η μουσική αυτή παράσταση συνδυάζει ένα σημαντικό, όσο και σπάνιο, ρεπερτόριο μουσικής δωματίου από έργα συνθετών της Ρωσικής Πρωτοπορίας -όπως οι Georgy Catoire, Nikolai Roslavets, Arthur-Vincent Lourié, Sergei Prokofiev, Aleksandr Scriabin, Paul Juon- με συγχρονισμένες προβολές εικόνων που παρουσιάζουν τα έργα της Συλλογής Κωστάκη, την εποχή και τον συλλέκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.