«Αθάνατη αγαπημένη»: Το Μέγαρο αναζητά την αινιγματική μούσα του Beethoven

Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε επιστολές και έργα του συνθέτη έρχεται σε streaming.

«Αθάνατη αγαπημένη»: Το Μέγαρο αναζητά την αινιγματική μούσα του Beethoven

Το ψηφιακό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζεται σταθερά σε εβδομαδιαία βάση, με νέες παραστάσεις και παραγωγές να προστίθενται στο πρόγραμμά του. Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (8.30μ.μ.) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε streaming με ελεύθερη πρόσβαση την «Αθάνατη Αγαπημένη», μία μουσικοθεατρική παράσταση γύρω από την άγνωστη γυναίκα που ενέπνευσε τον Ludwig van Beethoven.

Μαθήτρια ή σύζυγος του αδερφού του; Η μουσικός, ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση γύρω από την αινιγματική μούσα του σπουδαίου συνθέτη, σε ένα δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο δικής της δημιουργίας. Βασισμένη σε έργα και προσωπικές επιλογές του Beethoven αλλά και σε συνθέσεις των Schubert, Schumann, Brahms και Mendelssohn, η σκηνοθέτης συνθέτει μία περίπλοκη πορεία μέσα στην ιστορία και τη μουσική, που καταλήγει στο πάθος και τον θαυμασμό των δημιουργών για τις μούσες τους.

Στην «Αθάνατη Αγαπημένη» πρωταγωνιστούν οι σοπράνο Μίνα Πολύχρονου, η μετζοσοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα. Η παράσταση προβάλλεται δωρεάν και είναι διαθέσιμη για θέαση για 48 ώρες από την πρεμιέρα της, στην ιστοσελίδα και τη facebook σελίδα του Μεγάρου, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.