Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Στο πλαίσιο των εορταστικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής που θα μεταδοθούν με live streaming, έρχεται να προστεθεί άλλη μία σημαντική εκδήλωση.

Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Μπαρόκ μουσικές έρχονται να συμπληρώσουν το εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, που φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω live streaming. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 23 του μήνα (8.30μ.μ.) οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας της Μουσικής θα παρουσιάσουν μία εορταστική συναυλία σε όργανα εποχής, που θα μεταδοθεί ψηφιακά και δωρεάν στην ιστοσελίδα και τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε σπουδαίους ιταλούς συνθέτες, όπως οι Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli και Francesco Manfredini. Τα έργα ταιριάζουν με την κατανυκτικότητα που συνοδεύει τα Χριστούγεννα, ενώ εκθειάζουν τη λυρική κομψότητα της εποχής. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη και στο site του ΥΠΠΟΑ, ενώ η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

Εκτός από τη μπαρόκ συναυλία, το online εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου περιλαμβάνει εορταστικά προγράμματα για παιδιά, συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου και γιορτινό γκαλά με την ΚΟΑ. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο "Κατράκειο": Ψιλόβροχο, σκόνη και φινάλε μιας Διονυσιακής Περιόδου

Η πρώτη από τις δέκα sold out εμφανίσεις στην Αθήνα δεν έριξε φως στις κρυπτικές δηλώσεις με τις οποίες προοικονομείται, ίσως, ένα συναυλιακό τέλος εποχής, ενώ τον είδε να αφήνει αρκετά πράγματα στη Μάρθα Φριντζήλα, στον Γιάννη Λίταινα και στον Αλέξανδρο Κτιστάκη. Για τους μη ...γκρινιάρηδες, πάντως, τα τραγούδια του έφταναν και περίσσευαν ώστε να ξεσηκώσουν ενθουσιασμό και χορούς έξαλλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
23/05/2024

Το πολυβραβευμένο φεστιβάλ AfroBanana για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η ομάδα του ABR (Alternative Brains Rule), μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες, _&beyond, φέρνει τον νέο κόσμο του AfroBanana στον Νέο Κόσμο της Αθήνας, στο Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη.

Miles Kane στο "Arch Club": Ένας "One Man Band", πλήθος οπαδών και πολλαπλές ανατριχίλες

Είδαμε τον Βρετανό crooner σε μία σόλο εμφάνιση που κατέληξε σε έναν δίκαιο κύκλο του θριάμβου και οπαδικές ιαχές.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο κυκλοφόρησε σε βινύλιο, cd και dvd

H συναυλία για τα 50 χρόνια πορείας του καλλιτέχνη τώρα και σε έκδοση διπλού βινυλίου, διπλού cd και σε dvd.

Ο Louis Matute έφτιαξε έναν τζαζ δίσκο "αντίδοτο στο δράμα"

Ο ανερχόμενος τζαζ κιθαρίστας μίλησε στο "α" λίγο πριν τον ερχομό του στην Αθήνα για το 23ο Athens Jazz (28/5).

Το Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού γεμίζει ξανά με ήχους και μελωδίες

Το ιστορικό θέατρο επιστρέφει φιλοξενώντας ένα πολυπρόσωπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και με κορυφαία θεάματα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.