Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Στο πλαίσιο των εορταστικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής που θα μεταδοθούν με live streaming, έρχεται να προστεθεί άλλη μία σημαντική εκδήλωση.

Μπαρόκ Χριστούγεννα από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Μπαρόκ μουσικές έρχονται να συμπληρώσουν το εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, που φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω live streaming. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 23 του μήνα (8.30μ.μ.) οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας της Μουσικής θα παρουσιάσουν μία εορταστική συναυλία σε όργανα εποχής, που θα μεταδοθεί ψηφιακά και δωρεάν στην ιστοσελίδα και τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε σπουδαίους ιταλούς συνθέτες, όπως οι Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli και Francesco Manfredini. Τα έργα ταιριάζουν με την κατανυκτικότητα που συνοδεύει τα Χριστούγεννα, ενώ εκθειάζουν τη λυρική κομψότητα της εποχής. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη και στο site του ΥΠΠΟΑ, ενώ η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

Εκτός από τη μπαρόκ συναυλία, το online εορταστικό πρόγραμμα του Μεγάρου περιλαμβάνει εορταστικά προγράμματα για παιδιά, συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου και γιορτινό γκαλά με την ΚΟΑ. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.