Για την οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Ψαριανού

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ξεχωριστού τραγουδιστή, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το magnum opus του Μάνου Χατζιδάκι, τον Μεγάλο Ερωτικό.

Για την οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Ψαριανού

Κάθε μέρα, που δείχνει να μην διαφέρει από την προηγούμενή της – όπως ίσως κι απ’ την επόμενή της – προστίθεται σε ένα ταξίδι που κάνουμε όλοι. Κι ο καθένας μας ξεχωριστά. Κάθε μέρα όμως το τοπίο αλλάζει – κι ας μην το καταλαβαίνουμε – μέσα από μικρά κέρδη και, κυρίως, μέσα από απώλειες που μπορεί να είναι και μεγάλες. Έτσι, κλεισμένοι στα σπίτια μας πληροφορηθήκαμε αργά ο βράδυ (ή νωρίς το πρωί) τον θάνατο του εξαιρετικού τραγουδιστή Δημήτρη Ψαριανού. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες…

Για την οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Ψαριανού - εικόνα 1

Ο Δημήτρης Ψαριανός – που έφυγε στις 16 Νοεμβρίου για το μακρύ ταξίδι – έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι. Σαν ερμηνεία, σαν παρουσία, σαν αίσθημα. Έτσι, η πορεία του έμελε να είναι σφραγισμένη εσαεί από αυτή τη μεγάλη στιγμή του 1972 – όμως δεν έπαψε να είναι διακριτή: τραγούδησε Μίμη Πλέσσα, Νίκο Μαμαγκάκη (στο εμβληματικό «Κέντρο διερχομένων»), Αργύρη Κουνάδη, τα «Ερωτικά» του Neruda (σε μουσική Χρήστου Γκάρτζου) με τη «Μικρή τριανταφυλλένια» και άλλα πολλά και, κυρίως, ωραία. Καλό του ταξίδι…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.