Ψηφιακή έκθεση Μπετόβεν στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού, η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό.

Ψηφιακή έκθεση Μπετόβεν στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Λούτβιχ βαν Μπετόβεν, η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό με μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα έκθεση.

Ψηφιακή έκθεση Μπετόβεν στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη - εικόνα 1

Όντας ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, ο Μπετόβεν έχει μελετηθεί εμβριθώς από την παγκόσμια ιστορία και μουσικολογία και μέσα από αυτή την μελέτη έχουν προκύψει σπουδαίες βιογραφίες και κριτικές, ερμηνείες και εκτελέσεις των έργων του κ.ο.κ. που ξαναπαρουσιάζονται κάθε φορά και με άλλη προοπτική.

Η Μουσική Bιβλιοθήκη διαθέτει μια πολύ πλούσια βιβλιογραφία που εκτείνεται από τα πρώτα βιβλία που γράφτηκαν τον 18ο αιώνα μέχρι τις πλέον σύγχρονες μελέτες καθώς και τα άπαντα των έργων του Μπετόβεν. Στην Βιβλιοθήκη, στις προθήκες του χώρου υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών, παρουσιάζεται ειδικό αφιέρωμα με επιλεγμένο υλικό αποτελούμενο από ηχογραφήσεις, παρτιτούρες και βιβλία ενώ παράλληλα μια περιεκτική έκθεση με σπάνιο υλικό που αφορά το έργο και την ζωή του συνθέτη όπως, πρώτες εκδόσεις με παρτιτούρες και ανάτυπα λευκωμάτων με σχέδια, έγγραφα και πρώτες βιογραφίες, συμπληρώνει το αφιέρωμα για τον Μπετόβεν, και παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, και διαδικτυακά.

https://mmb.org.gr/el/ludwig-van-beethoven-1770-1827-ekthesi-afieroma-me-aformi-ta-250-hronia-apo-ti-gennisi-toy-0

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

29/09/2022

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.