Συναυλίες καλλιτεχνών μέσω live streaming | Μουσική απόλαυση από το σπίτι τους στο σπίτι μας!

Το ότι ο κορωνοϊός μας έκλεισε μέσα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθούμε και τις συναυλιακές μας απολαύσεις - τις μουσικές δεν τις στερούμεθα ούτως ή άλλως! Πολλοί καλλιτέχνες θα είναι κοντά μας live μέσα από το διαδίκτυο και αυτό είναι μια τάση που θα γενικευθεί.

Συναυλίες καλλιτεχνών μέσω live streaming | Μουσική απόλαυση από το σπίτι τους στο σπίτι μας!

Ήδη, με τις πρώτες μέρες της απομόνωσης, πολλοί καλλιτέχνες νιώθουν την ανάγκη να κρατήσουν επαφή με το κοινό τους. Και το κοινό, φυσικά, με αυτούς. Η τεχνολογία το επιτρέπει - και αυτό ίσως τις επόμενες μέρες γίνει must!

Συναυλίες καλλιτεχνών μέσω live streaming | Μουσική απόλαυση από το σπίτι τους στο σπίτι μας! - εικόνα 1

Η αγαπημένη μας Μαρία Παπαγεωργίου θα κάνει απόψε ένα 45λεπτο live μέσα από τη σελίδα της στο facebook. Στις 9 μ.μ. από το ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι του σπιτιού της και μαζί με τον συνεργάτη της Σταύρο Ρουμελιώτη. Δεν προλάβαμε να την δούμε στο Σταυρό του Νότου - να, λοιπόν, μια ευκαιρία!

Πρωτοπόρησε στο συναυλιακό live streaming ήδη ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος έδωσε μια πλήρη, επαγγελματικών προδιαγραφών, συναυλία μέσα από ένα στούντιο με το γκρουπ του, την περασμένη Παρασκευή. Την βρίσκουμε στο YouTube.

Ας είμαστε stand by γιατί και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες δείχνουν διάθεση για μια τέτοια διαδικτυακή συναυλιακή επαφή. Ο Σωκράτης Μάλαμας, φερ' ειπείν...

Το ίδιο έχει κάνει και η Φωτεινή Βελεσιώτου μέσα από τη δική της σελίδα στο facebook.

Συναυλίες καλλιτεχνών μέσω live streaming | Μουσική απόλαυση από το σπίτι τους στο σπίτι μας! - εικόνα 2

Μια σημαντικότατη πρωτοβουλία είναι αυτή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης που αποφάσισε κάθε βράδυ από σήμερα 16 Μαρτίου, να αναμεταδίδει παλαιότερες παραστάσεις της όσο καιρό θα βρίσκεται σε καραντίνα! Ξεκινάει με Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ σε μουσική διεύθυνση Yannick Nézet-Séguin με την Elīna Garanča ως Κάρμεν και τον Roberto Alagna ως Δον Χοσέ στις 7.30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) και η παράσταση θα βρίσκεται στο site metopera.org για 20 ώρες.

Συναυλίες καλλιτεχνών μέσω live streaming | Μουσική απόλαυση από το σπίτι τους στο σπίτι μας! - εικόνα 3

Είναι η πρώτη χρονιά που οι Dropkick Murphys δεν παίζουν ζωντανά στη γιορτή του Αγίου Πατρικίου στη Βοστώνη - και αυτό λόγω των συνθηκών. Είχαν όμως την ιδέα να κάνουν ένα live streaming κοντσέρτο τη μέρα της γιορτής (Τρίτη, 7 μ.μ. ώρα Βοστώνης, 1 μετά τα μεσάνυχτα για μας) που θα δούμε στο YouTube, στο facebook και στο instagram. The show must go on!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

24/04/2024

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.