Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο

Μια παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου που βασίζεται στους θρησκευτικούς ύμνους της συνθέτριας του Μεσαίωνα Hildegard von Bingen υπογράφουν ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης με τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το φωνητικό σύνολο Canto Soave.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο

Μια παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου που βασίζεται στους θρησκευτικούς ύμνους της συνθέτριας του Μεσαίωνα Hildegard von Bingen υπογράφουν ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης με τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το φωνητικό σύνολο Canto Soave. Δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνδυάζει βίντεο, φως και κατανυκτικούς ήχους από το παρελθόν και το παρόν. Η παράσταση έχει τίτλο «Splendidissima gemma – Recomposing Hildegard» και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής (4, 5/3).

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 1
(c) mavra gidia

Η παράσταση είναι μια σκηνική εγκατάσταση σε συνδυασμό με ηλεκτρονική σύνθεση που αντλεί την έμπνευσή της και βασίζεται στους κατανυκτικούς θρησκευτικούς ύμνους της Hildegard von Bingen, μιας από τις σημαντικότερες συνθέτριες της εποχής του Μεσαίωνα αλλά και γενικότερα.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 2
(c) mavra gidia

Στην άδεια σκηνή τέσσερις γυναίκες – το φωνητικό σύνολο Canto Soave – περιμένουν το τέλος μια πέμπτης γυναίκας μέσω του οποίου αναπόφευκτα σηματοδοτείται η μετάβαση σε μια μυστηριακή αιωνιότητα. Ο άδειος χώρος γεμίζει σταδιακά με εικόνες-οράματα και ο ηλεκτρονικός ήχος αρχίζει να αποκτά σχήμα και να δίνει τη θέση του στην επί σκηνής έμπνευση για τη σύνθεση του συγκλονιστικού ύμνου «Ave generosa» της Χίλντεγκαρντ φον Μπίνγκεν, που ακούγεται στο τέλος της παράστασης στην αυθεντική του μορφή.

Μια μεσαιωνική κατανυκτική electronica στο Μέγαρο - εικόνα 3
Constantine Skourlis (c) mavra gidia

Εδώ ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης δημιουργεί μια ρηξικέλευθη παράσταση μουσικού θεάτρου που ενώνει το παλιό με το νέο, τους μεσαιωνικούς ύμνους με τη σύγχρονη μουσική και τη μοναστική μυσταγωγία με μια σύγχρονη εικαστική γλώσσα. Συμπράττει με τον διεθνούς φήμης συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Constantine Skourlis και το ειδικευμένο φωνητικό σύνολο Canto Soave, το οποίο αποτελείται από τις σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και Νατάσα Αγγελοπούλου, τη μέτζο σοπράνο Έφη Μηνακούλη και την Κατερίνα Κτώνα (ψαλτήρι, οργανέτο, τροχοβιέλα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

26/09/2022

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.

Ο βιρτουόζος τζαζ κιθαρίστας Raul Midón στην σκηνή του Gazarte

Ο "άνθρωπος ορχήστρα" μετρά στο ενεργητικό του 11 solo album, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Stevie Wonder, Bill Withers, Queen Latifah και Snoop Dog.

Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada, έρχεται τον Μάρτιο στο Piraeus Club Academy.

Αν αυτό ήταν το τελευταίο live των Belle and Sebastian, θέλω ο κόσμος να σταματήσει

Είδαμε την πολυμελή μπάντα από τη Γλασκώβη για πρώτη φορά στην Αθήνα μετά από 20 χρόνια. Άγνωστο αν ήταν και η τελευταία.

Yoanna και coupdetat στο ΚΕΤ

To KET εγκαινιάζει τη νέα του σεζόν μ’ ένα ακουστικό set γαλλόφωνου τραγουδιού (Yoanna + Mathieu Goust) και ένα DJ Set από την coupdetat.