Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες

Μουσικές της Κούβας, της Βραζιλίας, αργεντίνικο tango αλλά και παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι από την Πόλη στολίζουν ηχορυθμικά τις γιορτινές ημέρες.

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες

Μουσικές της Κούβας, της Βραζιλίας, αργεντίνικο tango αλλά και παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι από την Πόλη στολίζουν ηχορυθμικά τις γιορτινές ημέρες.

Αποκριάτικη βραδιά στο «Faust»

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 1
© Tanaus (Stefano Attanasio)

Την Τρίτη 25/2 το σκηνικό στο «Faust» γίνεται βραζιλιάνικο. Σάμπα, μπόσα νόβα, αφροβραζιλιάνικη μουσική και άλλα πολλά φτιάχνουν ένα εκρηκτικό δίωρο σόου με τραγούδια, ρυθμούς, χορό και τα σχετικά από τους Maracatu.

Πάρτι με τους Locomondo

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 2

Δύο σερί Παρασκευές (21 και 28/2) οι Locomondo στήνουν πάρτι στο «Κύτταρο». Και οι δύο βραδιές θα φουλάρουν με τις εκρηκτικές επιτυχίες του γκρουπ, που ξέρει να γεμίζει συναυλιακούς χώρους και να κάνει απανωτά sold out. Θα ακουστούν όλα τα ωραία τους κομμάτια («Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», «Μαγικό χαλί», «Goal», «Γαμήλιο πάρτι», «Star» κ.ά.) σε δύο μασκέ εορταστικές αποκριάτικες συνάξεις, όπου πας για να περάσεις σίγουρα καλά.

Βραδιές tango στο Μέγαρο

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 3

Διήμερο tango στο Μέγαρο Μουσικής, που ξεκινάει συναυλιακά και κορυφώνεται χορευτικά, με μια milonga με τη συμμετοχή χορευτών και κοινού. Στις 21/2 δίνει συναυλία το Athens Tango Ensemble σε κλασικά κομμάτια του ιδιώματος, με τον Αργεντινό τραγουδιστή Jorge Barreto και ομάδα χορευτών αλλά και ηθοποιών. Στις 22/2 η αίθουσα Banquet γεμίζει με χορό, καθώς το απόγευμα (6.15 μ.μ.) το σχήμα La Yumba Team παρουσιάζει το χοροθεατρικό «12 λεπτά να ζήσεις», ενώ ακολουθεί (8 μ.μ.) χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή του κοινού.

Café Aman Istanbul

Τέσσερα μουσικά events για τις Απόκριες - εικόνα 4

«Μπακλαχοράνι» λέγεται το περίφημο ρωμαίικο καρναβάλι της Πόλης και τα σπουδαία τραγούδια και τους χορούς του έρχονται να παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής (24-25/2) ο Στέλιος Μπερμπέρης και η Πελίν Σουέρ μαζί με το σπουδαίο και κοσμογυρισμένο γκρουπ Café Aman Istanbul και το χορευτικό συγκρότημα ΧοροΚώς. Πρόκειται για ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με μουσική και χορό, που κορυφώνεται με το ονομαστό ξεφάντωμα «Μπακλαχοράνι» την Καθαρά Δευτέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maracatu

  • Jazz-Blues-Ethnic

Βραζιλιάνικη μουσική με το δυναμισμό της σάμπα, την ευαισθησία της bossa nova και την εκρηκτικότητα των αφροβραζιλιάνικων ρυθμών.

Café Aman Istanbul

  • Μουσικές του κόσμου

Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές Στέλιος Μπερµπέρης και Πελίν Σουέρ μαζί µε το χορευτικό συγκρότηµα ΧοροΚώς παρουσιάζουν τα τραγούδια και τους χορούς από το περίφηµο ρωµαίικο καρναβάλι Μπακλαχοράνι.

Locomondo

  • Rock-pop-folk

Αποκριά χωρίς Loco party, και μάλιστα μασκέ, απλώς δεν γίνεται. Γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας με ρέγκε, σκα, λάτιν, ροκ κι ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και “ rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.