Οι Einsturzende Neubauten κλείνουν 40 κι έρχονται!

Το πρωτοποριακό ριζοσπαστικό συγκρότημα κλείνει 40 χρόνια και γιορτάζει αυτή την επέτειο με κανούριο δίσκο και διεθνή τουρνέ που τους φέρνει κι εδώ.

Οι Einsturzende Neubauten κλείνουν 40 κι έρχονται!

Το πρωτοποριακό ριζοσπαστικό συγκρότημα κλείνει 40 χρόνια και γιορτάζει αυτή την επέτειο με κανούριο δίσκο και διεθνή τουρνέ που τους φέρνει κι εδώ. Tην Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στο Long Beach Festival (ανάμεσα Θεσσαλονίκη και Κατερίνη) και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Οι Einsturzende Neubauten κλείνουν 40 κι έρχονται! - εικόνα 1

Οι Ensturzende Neubauten είναι το συνώνυμο της industrial αντίληψης στη μουσική και όλα αυτά που μέχρι σήμερα έχουν παίξει είναι η πλήρης περιγραφή της. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 40 περίπου χρόνια – με έμπνευση από τα ντανταϊστικά μανιφέστα και τις αντίστοιχες καλλιτεχνικές δράσεις – και εξακολουθεί να γίνεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η τέχνη των θορύβων, της αντοχής των υλικών και των μηχανικών εντάσεων δεν είναι, βέβαια, αποκλειστικότητα των Neubauten – όμως ο Blixa Bargeld και η παρέα του της έδωσαν μια καλή κοινωνικής φύσεως επίφαση στα ‘80’s (όπως είχαν κάνει μια δεκαετία πιο πριν οι ομοεθνείς τους Γερμανοί free-jazzers). Στην πορεία, η μουσική των Neubauten πήρε πιο ηλεκτρονική μορφή και, σε κάποιες περιπτώσεις, έγινε σχεδόν χορευτική! Πάντα όμως γίνονταν οι απαραίτητες ρετοσπεκτίβες που ανανέωναν το ενδιαφέρον όλων μας για το γκρουπ που έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία για περαιτέρω ψάξιμο.

Τώρα, οι Einsturzende Neubauten εξακολουθούν να «οικοδομούν» τον δικό τους μουσικό κόσμο με τις δικές τους δυνάμεις και μέσα. Έχοντας τη δική τους συνεισφορά στον φετεινό επετειακό εορτασμό του Bauhaus και κλείνοντας 40 χρόνια του χρόνου, ετοιμάζουν καινούριο δίσκο και κάνουν την τουρνέ του «Έτους του Αρουραίου» (σύμφωνα με τα κινέζικα αστρονομικά / αστρολογικά δεδομένα) που τους φέρνει και εδώ: στο Θέατρο Βράχων στις 21 Ιουλίου 2020.

Για τη συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, 21 Ιουλίου 2020:
Τιμές Εισιτηρίων: Φυσικά σημεία: 29 ευρώ | Οnline: 31,90 ευρώ | Σημεία Προπώλησης: Hunter Agency | Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς) | Τηλ. 210 3608366 | Ηλεκτρονική προπώληση: www.hunteragency.gr www.viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
28/09/2022

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.