Ολοκληρώνεται το Έτος Σκαλκώτα στο Μέγαρο

Με σπουδαίες συναυλίες στο Μέγαρο Μoυσικής τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται το Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 70 χρόνια από τον θάνατό του. Η προπώληση άρχισε.

Ολοκληρώνεται το Έτος Σκαλκώτα στο Μέγαρο

Τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται το Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 70 χρόνια από τον θάνατό του με μια πολυθεματική σειρά συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, που αφορά στα τραγούδια που έχει γράψει, τη μουσική του για τσέλο και πιάνο όπως και για κουαρτέτο εγχόρδων καθώς και τη σχέση με τη τζαζ που είχε ο ιδιοφυής αυτός Έλληνας συνθέτης.

Ολοκληρώνεται το Έτος Σκαλκώτα στο Μέγαρο - εικόνα 1

Οι συναυλίες του Νοεμβρίου είναι: «Ο κύκλος με τα 16 τραγούδια» (11/11), «Η μουσική για τσέλο και πιάνο» (13/11), «Ο Σκαλκώτας και η τζαζ του Μεσοπολέμου» (27/11) και «Νίκος Σκαλκώτας για κουαρτέτο εγχόρδων» (28/11). Επίσης, στις 18/11, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με τον Βύρωνα Φιδετζή θα παίξει τη Μικρή Σουίτα και το Κοντσερτίνο για δύο πιάνα και ορχήστρα. Η προπώληση για αυτές τις συναυλίες έχει ήδη αρχίσει, με δυνατότητα αγοράς πακέτων εισιτηρίων και για τις τέσσερις εκδηλώσεις σε προνομιακή τιμή.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
27/09/2022

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.

Ο βιρτουόζος τζαζ κιθαρίστας Raul Midón στην σκηνή του Gazarte

Ο "άνθρωπος ορχήστρα" μετρά στο ενεργητικό του 11 solo album, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Stevie Wonder, Bill Withers, Queen Latifah και Snoop Dog.

Η πρώτη ελληνική συναυλία της Αmanda Tenfjord είναι γεγονός

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια που άνοιξε πριν μερικές μέρες τη συναυλία των Madrugada, έρχεται τον Μάρτιο στο Piraeus Club Academy.